Közlekedő Tömeg: a BKK nem állít igazat

  • narancs.hu
  • 2024. január 20.

Lokál

A szervezet szerint nem előzték meg egyeztetések a járatritkítást. 

„A BKK a január 19-étől érvényes járatritkítások kapcsán valótlanul állította, hogy a menetrend optimalizálását még tavaly egyeztetések előzték meg: a BKK a szakmai civil szervezeteknek – így a Közlekedő Tömegnek is – bemutatta a tervezetet, annak tartalmával és indoklásával az érintettek alapvetően egyetértettek” – írta a 24.hu-nak eljuttatott közleményében az egyesület.

A civil szervezet szerint nem felel meg a valóságnak, hogy az ügyben bármilyen menetrendi tervezetet bemutattak volna a Közlekedő Tömegnek, „így értelemszerűen az sem, hogy annak tartalmához és indoklásához egyetértésünket adtuk, adhattuk volna, ilyen egész egyszerűen nem történt.”

Mint a héten kiderült, a BKK számos járaton hétfőként és péntekenként ritkítja a menetrendet, a felszabaduló erőforrásokat pedig a hálózat fejlesztésére fordítja. A BKK szerint „a menetrend optimalizálását még tavaly egyeztetések előzték meg: a BKK a szakmai civil szervezeteknek – így a Közlekedő Tömegnek is – bemutatta a tervezetet, annak tartalmával és indoklásával az érintettek alapvetően egyetértettek”.

Karácsony Gergely főpolgármester szerint nincs járatritkítás

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk