Ideiglenesen bezáratta az egri uszodát a polgármester a járványveszély miatt

  • narancs.hu
  • 2020. február 26.

Lokál

A vízilabdások Észak-Olaszországban jártak, mégis edzhettek az uszodában.

"Tulajdonosi döntés alapján szerda reggel 6 órától bezárattam a Bitskey Aladár Uszodát, amíg a teljes vízcsere és fertőtlenítés nem történik meg" - közölte az Egri Ügyek megkeresésére Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere. Később a polgármester rendkívüli sajtótájékoztatót is tartott a Városházán, ahol elmondta, hogy többek között azért döntött saját hatáskörben az uszoda ideiglenes bezárásáról, mert "az Nemzeti Népegészségügyi Intézet (NNI) engedélyezte a vízilabdásoknak az edzéseket a medencében."

A ZF-Eger férfi vízilabdacsapata ugyanis a múlt hétvégén Észak-Olaszországban, Brescia városában játszott, ami közvetlenül a koronavírus-járvány miatt karantén alá vont térség mellett van. Egy magyar gimnazistákból álló kirándulócsoportot ugyanezért karanténba zártak, az egri vízilabdásokat azonban, egy rövid orvosi ellenőrzés után elengedték Egerbe, az NNI pedig engedélyt adott arra is, hogy a helyi uszodában edzést tarthassanak.

Mirkóczki már hétfőn jelezte a Belügyminisztériumnak a helyzetet és azt, hogy a pólósokkal együtt szurkolók is voltak Bresciában. Eger polgármestere a tárcától azt a tájékoztatást kapta, hogy egyelőre ne engedjék be az uszodába a játékosokat, akik lehetőleg maradjanak otthon.

"Tulajdonosként nem vállalom a felelősséget egy esetleges járvány kialakulásáért, főleg egy ilyen sűrűn látogatott intézmény esetében" - mondta el a lapnak a polgármester.

Figyelmébe ajánljuk