Idén elmarad a tűzijáték Hódmezővásárhelyen

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 4.

Lokál

Tavaly volt csinnadratta, most az állatvédőknek kedvez az önkormányzat. 

Idén nem rendeznek tűzijátékot augusztus huszadikán Hódmezővásárhelyen. A Délmagyarország vette észre, hogy a Szent István Napok programjából ez a látványosság most hiányzik.

Márki-Zay Péter polgármester (MMM) a Vásárhelyi Televízióban azt nyilatkozta erről, hogy évek óta hol az állatvédőknek, hol a tűzijátékot kedvelőknek próbál kedvezni az önkormányzat. Az előbbiek szempontjai érthetők, ugyanakkor az is kiderült már, hogy a  tűzijáték vonzza a legtöbb embert a Kossuth térre.

A Délmagyarország olvasói az ügy kapcsán arról értesültek, hogy a polgármester valójában nem tud jót tenni, ha van tűzijáték, ha nincs.

2018-ban – miután Márki-Zay megnyerte az időközi polgármester-választást – a tűzijáték helyett LED- és tűzzsonglőrshow volt, de ezt a hátsó sorokban állók nem látták, és ez a Délmagyarország szerint „közfelháborodást okozott”. A polgármester elnézést kért. 2019-ben volt tűzijáték. A koronavírus-járvány idején ez nem került napirendre.

2022-ből a lap Márki-Zaynak azt a nyilatkozatát idézi, amely szerint a kormány megszorításokat vezetett be, tönkreteszi a családok nyaralását, és elvenné az ingyenes szórakozás lehetőségét is: „éppen a legszegényebbeket fosztva meg attól, amire a gazdag gyerekeknek szilveszterkor még otthon is telik – ki viselné el a bánatos gyermekszemeket augusztus 20-án?” Az önkormányzat a helyi médiában közzé tett szavazólapon megkérdezte a vásárhelyieket pirotechnika-ügyben. A lehetőséggel 509-en éltek, többségük nem akart tűzijátékot, nem is rendezték meg – a Délmagyarország szerint a „mikrotöbbség” szava döntött, és a polgármester ezek szerint elviseli a bánatos gyermekszemeket. 2023-ban volt tűzijáték, de „botrányok lengték körbe” , mivel a közeli gimnázium gondnokának locsolnia kellett az iskola udvarát az oda hulló izzó rakétadarabok miatt.

A megyei lap most, hogy kiderült, idén nem lesz tűzijáték, azzal sóz oda a polgármesternek, hogy ezek szerint idén is el tudja viselni a bánatos gyermekszemek látványát. 

Ehhez képest Tata mintha más országban lenne:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk