Ingatlanközvetítő portálon árulják Tarlósék a Bálnát

  • narancs.hu
  • 2017. november 6.

Lokál

Akinek van 11 milliárdja, viheti.

December közepéig várják az ajánlatokat a Bálnára, amelynek értékesítéséről, pontosabban a pályázat kiírásáról szeptemberben döntött a főváros. Az ingatlant 11 milliárd forintért meg is hirdette a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. – vette észre az ingatlan.com-on a 444.hu.

A 11 milliárd forinton túl a befektetőnek még 6 millió forintot kell fizetnie néhány ingóságért, ajánlati biztosítékként 1 milliárd forintot kell letennie, de ezek előtt 3 millió forintért meg kell vennie a pályázati dokumentációt.

false

 

Fotó: Németh Dániel

A 12 ezer 975 négyzetméter alapterületű Bálna eladásával a budapesti ellenzék nem értett egyet, Horváth Csaba (MSZP) bűncselekménynek nevezte a Bálna tervezett eladását, és hűtlen kezeléssel gyanúsította Tarlós Istvánt. „A városvezetés el akarja adni a Bálnát 11 milliárd forintért, hogy metróalkatrész legyen belőle” – mondta. A jobbikos Tokody Marcell sem támogatja a Bálna eladását, Gy. Németh Erzsébet (DK) szerint pedig a városvezetés alkalmatlan a feladatának ellátására, ugyanis hét éve képtelenek a Bálnát működtetni.

Az önkormányzat korábban az közölte: olyan befektetőt keresnek, aki „az esetleges szinergiák felhasználásával hosszú távon is biztosítani képes a főváros számára emblematikus épület állagának fenntartását, az abban nyújtott közösségi szolgáltatások elérhetőségét, végső soron a Bálna-beruházás eredeti céljainak megvalósítását, miközben a befolyó vételár kellő fedezetet nyújt a Bálna-projekt eddigi ráfordításaira”.

Repül a bálna

Kiábrándító véget ért Budapest nagy találkozása az oly régóta áhított sztárépítészettel. Egy év háborúzás után a fővárosra maradt a megannyi perrel terhelt üres kultúrpláza, amely ráadásul az eredeti tervhez képest elrontott másolatnak tűnik. Hogyan jutottunk idáig?

Figyelmébe ajánljuk