Jövő héttől az egész országban kötelező lehet a maszkviselés

  • narancs.hu
  • 2020. április 28.

Lokál

Továbbá májustól kinyithatnak a szállodák és éttermek.

Karácsony Gergely már korábban elrendelte, hogy Budapesten a boltokban és a tömegközlekedésen kötelező az arcot takaró maszk vagy sál viselése, a Magyar Nemzet úgy tudja, jövő héttől országos szinten is bevezethetik mindezt. A lap információi szerint fokozatosan kinyithatnak májustól a szállodák, éttermek és olyan boltok, amelyeknek eddig zárva kellett tartaniuk. Így hamarosan ismét lehet cipőboltba vagy könyvesboltba menni – persze a tervek szerint szigorú szabályok mellett.

A maszkviselésen kívül kötelező lehet a biztonságos távolság betartása zárt helyiségekben, illetve megváltozhat a nyugdíjasoknak fenntartott vásárlási idősáv, de a jövőben is kitüntetett figyelemben fognak részesülni a 65 év feletti lakosok.

Az éttermeknél valószínű, hogy egy teljesen újfajta kiszolgálási protokollt kell majd kitalálni, továbbá várható, hogy a megváltozott kiszolgálási mód egész évben érvényben lesz.

Ne egyenek cukrot! Vegyenek Magyar Narancsot!

Mi minden van a friss számban? Zavar a kommunikációban, zavar a döntéshozatalban. Biztonságos-e megtartani május 4-ével kezdődően az érettségi vizsgákat?Kinek a felelőssége a diákok, a családtagjaik és a pedagógusok egészségének kockáztatása a járványhelyzetben?Teczár Szilárd okos cikkében megszólal Horn György, az AKG igazgatója és Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke is.

Figyelmébe ajánljuk