Ne egyenek cukrot! Vegyenek Magyar Narancsot!

  • narancs. hu
  • 2020. április 23.

Lokál

Mi minden van a friss számban?

Zavar a kommunikációban, zavar a döntéshozatalban.

Biztonságos-e megtartani május 4-ével kezdődően az érettségi vizsgákat?
Kinek a felelőssége a diákok, a családtagjaik és a pedagógusok egészségének kockáztatása a járványhelyzetben?
Teczár Szilárd okos cikkében megszólal Horn György, az AKG igazgatója és Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke is.

„A kormány gazdaságvédelmi csomagja nem csupán indokolatlanul kicsi, de elavult elvekre épül és szociálisan teljesen érzéketlen.”Chikán Attila volt gazdasági miniszter nagyinterjúnkban mérlegre teszi a kormány válságkezelő programját.

A szemüveges közellenség.

Nyilván tarthatatlan volt, hogy a muzeológusok, könyvtárosok és közművelődési dolgozók a végtelenségig élvezhessék a közalkalmazotti státus előnyeit. De mibe kerül és hová vezet ez a változtatás? Fazekas Zsuzsanna írása.

Akik egy (?) lépéssel előttünk járnak.

Az euró szlovákiai bevezetéséről és az azóta eltelt tíz év pozitív tapasztalatairól Ivan Mikloš, volt szlovák pénzügyminiszter, az akkori események egyik kulcsfigurája beszélt lapunknak.

Akik a legkiszolgáltatottabbak.

Fülöp Zsófia riportja az idősotthonokról ad szomorú körképet.

Krusovszky Dénes megírja, honnan jött, hova tartott, és mit tett útközben Fekete György, minden konzervatív kulturális kurzus főalakja.

 

Békeidőben most könyvfesztivál lenne.

Nálunk viszont a rendkívüli helyzet ellenére is megnyílt a Könyvmelléklet. Minimum tizenegyes! c. világirodalmi sikerlistánkat most is Kőrizs Imre teszi közzé és kommentálja érdekfeszítően. Aki a neves irodalmárok szavazatai alapján összeállt tabellán nem talál érdekes olvasnivalót, magára vessen!

Philippe Sands íróval és nemzetközi jogásszal Köves Gábor beszélgetett, és elmeséljük a hetven éves Móra Kiadó sztoriját is.

És még?

Vajda Mihály elárulja, hogy ki bandukol szandálban és talpig hófehérben a Kavics utcán. Sallai Dénes (Dé:Nash) felfedezi a párhuzamot a legsuttyóbb gengszterrap és a kormányzati kommunikáció között; Keresztury Tibor író és Szűcs Attila festőművész a tőlük megszokott könnyed életvidámsággal vezetik a Járványnaplót.

Bárdos Deák Ági Tálas Annamária tudományos-ismeretterjesztő filmrendezővel beszélgetett hálózatelméletről, baktériumok, vírusok, gombák életéről és arról, hogy mit esznek a kolibrik és a pandák a cukron.

Önök viszont ne egyenek cukrot! Vegyék és olvassák a Narancsot!

A szerk.

A lap a kijárási korlátozás alatt is kapható az újságosoknál, az élelmiszerboltokban és a benzinkutakon, de még jobb, ha előfizet a lapra vagy digitális változatára!

Magyar Narancs

Kedves Olvasóink, köszönjük kérdésüket, a körülményekhez képest jól vagyunk, és reméljük, Önök is. Miközben hazánk a demokrácia érett, sőt túlérett szakaszába lép, dolgozunk. Cikkeket írunk otthon és nem otthon, laptopon, PC-n és vasalódeszkán, belföldön, külföldön és másutt, és igyekszünk okosnak és szépnek maradni. De mit hoz a jövő?

Figyelmébe ajánljuk