Jövő péntektől három hétig autómentes lesz a pesti alsó rakpart egy szakasza

  • narancs.hu
  • 2024. július 16.

Lokál

Az Eötvös tér és az Erzsébet híd között.

Jövő péntektől, július 26-tól augusztus 15-ig a gyalog és „mikromobilitási eszközzel”, például kerékpárral vagy rollerrel közlekedők autómentes környezetben használhatják a Jane Haining rakpartot az Eötvös tér és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utca között – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-vel.

A gépjárművel közlekedők a lezárt útszakaszt a legegyszerűbben a Hungária-körgyűrűn kerülhetik el, a belvárosban pedig a Kiskörút, illetve a budai alsó rakpart használatát javasolják. Hétvégente továbbra is a Margit híd-Erzsébet híd (Irányi utca) között lehet autómentes környezetben élvezni a Duna közvetlen közelségét.

A BKK tájékoztatása szerint a megnyitás kezdetét idén a Nagykörúton zajló vágányfelújítás ütemei, a végét pedig az augusztus 20-i állami szervezésű ünnepségsorozat helyszínigénye jelöli ki. A következő hetekben folytatódik a Jane Haining rakpart zöldítése is a BKM Zrt. beruházásában, jelentős részben a Közösségi Költségvetésen a budapestiek által megszavazott forrásoknak köszönhetően. A lezárás ideje alatt a rakparton számos kulturális program várja az érdeklődőket.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk