Két melegrekord is megdőlt csütörtökön

  • narancs.hu
  • 2024. január 5.

Lokál

A Baranya megyei Bodán hajnalban sem csökkent 8,4 fok alá a hőmérséklet, a Tolna megyei Bátán 16,4 fokos napi maximumot rögzítettek.

A tavaszias időben megdőlt a hajnali és a napi melegrekord is csütörtökön – közölte honlapján pénteken a HungaroMet Nonprofit Zrt. (korábban Országos Meteorológiai Szolgálat).

Mint írták, csütörtökön megdőlt az országos napi legmagasabb minimum-hőmérséklet rekordja: a Baranya megyei Boda állomáson nem csökkent 8,4 Celsius-fok alá a hőmérséklet. Az erre a napra vonatkozó rekordot 1998 óta a Pest megyei Vámosmikolán mért 7,8 fok tartotta. De csütörtökön megdőlt országos napi legmagasabb maximum-hőmérséklet rekordja is. Míg 2022-ben ugyanezen a napon 15,7 fokot mértek Drávaszabolcson,

idén ennél is melegebbet, 16,4 fokot rögzítettek a Tolna megyei Báta állomáson.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk