Összefogtak a baktériummal fertőzött ózdi férfiért

  • narancs.hu
  • 2024. január 7.

Lokál

Egy súlyosan beteg 33 éves családapa javára támogató irányított véradásokat szerveznek szülővárosában.

Húsevő baktérium támadta meg a 33 éves Molnár Roland szervezetét, december 29-én és 31-én is megműtötték, most gépek tartják életben – olvasható Ózd város hivatalos honlapján.

A Blikk által is ismertetett eset érintettje életvidám, családos, kétgyerekes férfi. Ózdon született és ott nőtt fel, majd rendőrtiszti főiskolára járt, és dolgozott az ózdi közterület-felügyeletnél. 2016-ban Budapestre került, most az Igazságügyi  Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet dolgozója. Az ózdi honlapnak Roland unokatestvére arról számolt be, hogy amikor a férfi rosszul lett, egy intézményben nem tudták megítélni, mi lehet a problémája, és mire egy másik kórházban kiderült, mi a baj, már az antibiotikumos kezeléssel nem lehetett megfékezni a baktérium pusztítását. 

A hírek szerint Rolandnak sok vérre lesz szüksége ahhoz, hogy a kezelés nyomán ki tudják tisztítani a szervezetéből a kórokozót. Az egyik karját és az ujjait is felnyitották a műtéthez, és most azért küzdenek, hogy a keze megmaradjon. Veséje leállt, lélegeztetőgépen van.

A Magyar Vöröskereszt ózdi szervezete január 11-én és január 31-én is véradást szervez a javára a helyi Civil Házban. De aki más időpontban szeretne segíteni, a miskolci vérellátó szolgálattal veheti fel a kapcsolatot. 

A támogató irányított véradás lehetőséget ad arra, hogy rokonok, ismerősök egy beteg gyógyulásának támogatására adjanak vért. Ilyenkor a véradónak a jelentkezéskor nyilatkozatban kell megadnia a beteg nevét és TAJ-számát. Az sem probléma, ha a vércsoportja nem egyezik meg a támogatott betegével, mert a központban becserélik a vérét arra, ami a betegnek megfelel. Molnár Roland adatait az ózdi honlap közli.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk