Kiugróan sok segélyhívás érkezett a mentőkhöz a szerdai ónos eső miatt

  • narnacs.hu
  • 2024. január 18.

Lokál

Budapesten ezer fölé emelkedett az esetszám, sokan szenvedtek végtag- vagy fejsérülést.

Csak Budapesten 1200 esethez kérték a mentők segítségét szerdán – közölték az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője az ATV Híradóval.

Szerdán több helyen is másodfokú riasztás volt érvényben ónos eső miatt, csütörtök kora reggelig viszont már csak Borsod megye északnyugati részén, illetve Nógrád megye fagyzugos völgyeiben volt esély még átmeneti ónos esőre. A szerdai ónos eső miatt délutántól kiugróan sokan kérték az Országos Mentőszolgálat segítségét.

A legtöbben végtagsérülést és fejsérülést szenvedtek, de több közlekedési baleset is történt.

Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője elmondta, országszerte mintegy 4000, Budapesten pedig ezer segélyhívás érkezett a mentőszolgálathoz. „Budapesten tegnap 20 százalékkal több esetünk volt a szokásosnál, 1200 fölé emelkedett az esetszám, és országosan is közel 4000 feladatot láttunk el, ami lényegesen több a megszokottnál. Budapesten belül is voltak olyan területek, ahol sokan elestek, végtagsérülést, fejsérülést szenvedtek és előfordultak közlekedési balesetek is” – fogalmazott a szóvivő.

(Címlapképünk illusztráció)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk