Luxusüdülőket akarnak építeni a Határréti tó mellé

  • narancs.hu
  • 2024. június 19.

Lokál

Tordai Bence szerint a beruházást támogató döntés morális és jogi szempontból is kifogásolható.

Luxusüdülőket építene egy beruházó a csobánkai önkormányzat engedélyével a Határréti tónál, erről Tordai Bence országgyűlési képviselő számolt be videóban szerdán.

Azt, hogyan nézne ki bármilyen építkezés abban a környezetben, a Párbeszéd–Zöldek frakcióvezetőjének felvétele alapján el lehet képzelni. A politikus arról beszél, hogy a Pilisszántó mellett található tó nem csak az embereknek jó pihenőhely, fontos ökológiai értéke is van. A horgászok is szeretik, idén tavaszig jól működő horgásztó volt, most viszont már nem lehet ott pecázni. Ennek az az oka, hogy – mint Tordai fogalmazott – privatizálni akarják. 

A csobánkai önkormányzat képviselő-testülete döntött így, a határozatot Tordai jogi és morális szempontból is problémásnak nevezi. A döntés értelmében a tóparton 51 ezer négyzetméteren húznák föl az épületeket. 

A politikus szerint a csobánkai önkormányzat ezzel egy fontos természeti értéket zár el az átlagemberek elől. Vannak civilek, akik elkezdtek szervezkedni a beruházás ellen. Petíciót is kezdeményeztek, de a véleményüket hagyományos módon is kifejezték:

 
A fotó forrása a Pilisszántó Határréti tó nevű Facebook-oldal
 

 

 

A Határréti tónál tervezett beruházás ügyében közmeghallgatást rendeznek Csobánkán június 27-én, csütörtökön 18 órától a könyvtár dísztermében (Béke út 4.).

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk