Már a Bükki Nemzeti Park területén jár a svájci farkas

  • narancs.hu
  • 2023. március 21.

Lokál

Átúszta a Dunát, jelenleg Nógrád megye keleti felén kóborol.

A Svájcban befogott és jeladóval ellátott „M237” hím farkas elérte a Bükki Nemzeti Park területét, jelenleg Nógrád megye keleti felén tartózkodik – írja honlapján a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága (BNPI)

Az Alpok déli részéről származó farkasról februárban érkezett az első hír, amikor légvonalban 700 kilométeres vándorlás után a Vértesben tűnt fel. Azóta folyamatosan haladt kelet felé, mozgása a budai agglomerációban egy kissé lelassult, és hetekig kószált a környéken. Az állat most a Dunát átúszva, a Naszály hegy mellett haladva folytatta útját. Mivel a BNPI működési területén évtizedek óta élnek farkasok, a kóborló egyed aktivitása érdekes megfigyeléseket jelenthet a szakemberek számára.

A jelölt egyed tartamos nyomonkövetési lehetőségének és a vándorló farkas biztonságának növelése érdekében a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság felvette a kapcsolatot az illetékes vadászati hatósággal és a tájegységi fővadásszal.

(Címlapképünk illusztráció)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk