Áprilistól szünetel a gödöllői kisvasút menetrendi közlekedése

  • narancs.hu
  • 2023. március 21.

Lokál

Nincs pénz az ország egyetlen állami források nélkül működő erdei kisvasútjának fenntartására.

„Szomorú hírt kell közölnünk. Gödöllői Erdei Vasúton 2023.04.01-től a menetrendi közlekedés bizonytalan ideig szünetel” – olvasható az üzemeltető Facebook-posztjában, amit a 444.hu vett észre. A bejegyzésben szerint az ország egyetlen állami források nélkül működő erdei kisvasútját a továbbiakban az adományokból és önkéntesek felajánlásaiból sem tudják fenntartani.

Mint írták, az egyesültet „a működéshez igyekezett állami támogatásokat keresni, sőt pályázatokat is nyújtott be a 2022-es évben, mellyel stabilizálta volna a kisvasút hosszútávú működését, fejlesztését. Sajnos ezeket források hiányában mind elutasították.”

Tisztelt Utasaink! Szomorú hírt kell közölnünk. Gödöllői Erdei Vasúton 2023.04.01-től a menetrendi közlekedés...

Posted by Gödöllői Kisvasút on Tuesday, March 21, 2023

A kisvasút működtetését egyedül a város önkormányzata segítette az elmúlt években, azonban az Önkormányzat „egyre nehezebb anyagi helyzete miatt ezt csak lehetőségeihez mérten tudja biztosítani”, ami azonban a rendszeres működésünkkel járó veszteségeinket nem már tudja fedezni.

A kisvasút ennek ellenére nem szűnik meg, kizárólag a menetrendi közlekedés áll le. Különböző rendezvények alkalmával lesz majd lehetőség a kisvasutazásra, és rendszeres menetrendi közlekedést sem szeretnék végleg feladni.

(Címlapképünk forrása: a Gödöllői Kisvasút Facebook-oldala)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk