MÁV: Még hétfőn sem biztos, hogy elindulhatnak a vonatok Nagymaros és Verőce között

  • narancs.hu
  • 2023. december 31.

Lokál

Szombat délután siklott ki egy tehervonat, a műszaki mentés és a helyreállítás több napig is eltarthat.

Folyik a műszaki mentés a Nagymaros és Verőce közötti vasúti szakaszon, a MÁV szerint vasárnap biztosan nem, de lehet, hogy még hétfőn sem indulhatnak el a vonatok a szakaszon – közölte a vasúttársaság vasárnap reggel az MTI-vel.

Mint írták, a MÁV szakemberei az éjszaka is dolgoztak Nagymarosnál, ahol szombat kora délután kisiklott egy tehervonat kilenc kocsija.

A daruzás megkezdése előtt a felsővezetéket vissza kellett bontani, a késő este megérkezett óriásdaru segítségével a kisiklott kocsikból hármat már visszaemeltek. A 23 vagonból álló szerelvény többi kocsijából tizenegyet továbbszállítottak Szob felé, illetve a hátul lévőket elvontatták Verőcére.

A baleset következtében jelentősen rongálódott a vasúti pálya, a jelzőberendezések, váltók is. Várhatóan csak a kocsik visszaemelése, elszállítása után állapítható meg az okozott kár mértéke és a helyreállítás ideje. A műszaki mentés és a helyreállítás több napig tarthat. Hangsúlyozták: a vasúttársaság szakemberei arra törekednek, hogy legalább egy vágányon minél előbb megindulhasson a közlekedés. Addig pótlóbuszok szállítják az utasokat Vác és Szob között, a vonal Vác fölötti szakaszán hosszabb eljutási időkre kell számítani. A Nyugati pályaudvar és Vác között a vonatok megszokott menetrendjük szerint közlekednek.

⚠Frissítés: 12.31-ére vonatkozóan 🚌Vác és Szob között továbbra is szünetel a vonatforgalom a szombat kora délután...

Posted by MÁVINFORM on Saturday, December 30, 2023

A szobi Z70-es vonatok, illetve a késő esti, éjszakai szobi S70-es vonatok nem közlekednek. Vác–Verőce–Nagymaros–Szob között a Volánbusz elfogadja a vasúti menetjegyeket és bérleteket. A Metropolitan EuroCity vonatok szerelvényei Szobról fordulnak vissza Pozsony felé. A Metropol EuroNight, a Báthory és a Hungária EuroCityk kerülő útvonalon, Hegyeshalom, Rajka felé, felől közlekednek, így nem érintik Vác, Nagymaros-Visegrád, Szob, Stúrovo (Párkány), Nové Zámky (Érsekújvár) állomásokat.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk