Medve jár az aszódi határban

  • narancs.hu
  • 2024. május 14.

Lokál

Két év után láttak ismét medvét a Pest megyei város környékén. 

A Pest megyei Aszód környékén ismét feltűnt egy barnamedve – közölte Facebook-oldalán az aszódi önkormányzat. 

Az önkormányzat azt írta, az internetre több fotó is felkerült az állatról, valószínűleg egy barnamedvéről van szó. Az állat jelenlétét Ecker Bence, a város mezőőre is megerősítette, aki elmondta: a medve nem jelent nagyobb veszélyt az emberekre, mint egy, a kicsinyeivel közlekedő vaddisznó, de azt javasolja, hogy a határban ajánlatos az utakon maradni, és célszerű elkerülni a bozótosokat, erdőfoltokat.

Ha valaki mégis találkozna a medvével, az hagyja hátra az esetleg nála lévő, a mackó által megérzett elemózsiát, majd a szemkontaktust kerülve hátrááljon ki a helyszínről. További jótanácsok itt! 

Az aszódi önkormányzat új figyelmeztető táblákat is kihelyez a város északi külterületeinek főbb útjai mellé, miután a korábban kitett táblák egy részét ellopták illetve összetörték, ezek korábban akkor kerültek ki, amikor Aszód környékén két éve nyáron szintén medvék kószáltak.  

 
Medveveszély
Forrás: Facebook/Aszód Város
 

Május elején a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Cserépfalu tette közzé, hogy a környékbeli vadkamerák a Bükkben, a Suba-lyuk környékén rögzítették barnamedvék jelenlétét.  

A medvék magyarországi jelenlétével korábban ebben a cikkben foglalkoztunk: 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Gulyás Gergely: A KDNP nem fog egy EP-frakcióban ülni a Tisza Párttal

  • narancs.hu

Erről a miniszter a kormányinfón beszélt, ahol a kommunista rémuralomhoz és a Rákosi-korszakhoz hasonlította az Európai Unió Bírósága ítéletét, melynek értelmében 200 millió euróra büntették hazánkat, mivel nem tartota be a bíróság egy korábbi, menekültügyben hozott ítéletét.