Megint büdös van Budaörsön

  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 17.

Lokál

A polgármester trágyaszagra lett figyelmes.

Budaörsön ismét terjeng a trágyabűz - írja Facebook-oldalán Wittinghoff Tamás, a település polgármestere, és a kommentek alapján mások is érzik a szagot. "Egyelőre minden hatóság lerázza magáról, mondván, nem az ő dolguk" - teszi hozzá a polgármester.

Augusztusban Budapesten és több Pest megyei településen éreztek átható trágyaszagot az emberek, de a bűz eredetét máig nem sikerült felderíteni. Nem segített a nyomozásban, hogy az illetékes kormányhivatal egy hoaxnak felülve egy nem létező céget hibáztatott, és ez még a Miniszterelnökség hivatalos kommunikációjában is megjelent, amíg rá nem jöttek a hibára.

Leváltották a kormányhivatali tisztviselőt, aki félretájékoztatta Orbán Balázst a szarszagról

Levonták a személyi konzekvenciákat. A Pest Megyei Kormányhivatal vezetője leváltotta azt a vezető tisztségviselőt, aki téves tájékoztatást nyújtott az augusztus elején Budapesten és környékén terjengő trágyaszag eredetéről - írja az Origo. A gyakorlott troll a Miniszterelnökség államtitkárából is hülyét csinált. Egy troll csapdájába sétált bele Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára - írja az Átlátszó.

Figyelmébe ajánljuk