Megint kisiklott egy vonat a Keletiben

  • narancs.hu
  • 2024. október 21.

Lokál

Eltört egy csúcssín és kisiklott egy vonat, a MÁV-vezérigazgató szerint az új balesetnek semmi köze a nyárihoz. 

Jelentős késésekről, vonatok kieséséről számolt be hétfő hajnalban a Mávinform a Facebookon, a posztban azt írták, hogy "műszaki ok miatt a Keleti pályaudvaron 15-20, esetenként 20-30 perces késéssekkel közlekedhetnek egyes vonatok". 

A Telex ugyanakkor úgy tudja, hogy eltört egy csúcssín, ezért ismét kisiklott egy vonat, ami nincs rajta a sínen, ez akadályozza a vonatközlekedést.

Ugyanerről posztolt Vitézy Dávid fővárosi képviselő is, aki fotókat is közzétett. Vitézy azt írta, úgy tudja, nem történt személyi sérülés, a nyár végi hasonló eset (amikor egy InterCity siklott ki a pályaudvaron) után pedig illene igen gyorsan magyarázatot adnia a MÁV-nak arra, hogy történhetett ez meg ismét ugyanott.

FRISSÍTÉS: 

Később Hegyi Zsolt MÁV-vezérigazgató is posztolt az ügyről, a posztban elismerte, hogy "a Keleti pályaudvaron egy alacsony sebességgel haladó mozdony egy tengellyel kisiklott a pályáról". Mint írta, egy szerelvényvonat volt, így utast nem szállított, sőt a közelében sem tartózkodott, senki nem sérült meg, a mozdonyvezető sem, aki észlelte a pályahibát és ennek megfelelően cselekedett.

Hegyi arról ír, hogy bár érthető, hogy erről mindenkinek eszébe jut az augusztusi, jóval súlyosabb siklásos baleset, a két esetnek szerinte műszaki értelemben nincs köze egymáshoz, hiszen az akkori balesetért felelős csavarokat azóta minden indokolt helyen átvizsgálták és az állapotuktól függetlenül, pusztán a koruk alapján lecserélték.

Hozzátette, hogy a jelenlegi baleset okait alaposabb vizsgálatnak kell tisztáznia, de más áll a hátterében, ugyanis itt a csúcssín tört el.

Hegyi Zsolt azt is írta, hogy már korábban döntést hoztak arról, hogy jövőre végrehajtják a Keleti-programot, amelyben a pályaudvar teljes váltókörzetét felújítják, bár ehhez egy időre ki kell majd vonni a forgalomból a pályaudvart. 

"Addig az eddiginél gyakoribb, alaposabb vizsgálatokkal és szigorú biztonsági intézkedésekkel teszünk azért, hogy az ilyen és ehhez hasonló balesetek megelőzhetők legyenek, vagy mint ebben az esetben, a hatásuk minimalizálható legyen. Kollégáim ezekben a pillanatokban is megfeszített tempóban dolgoznak azért, hogy a forgalom mielőbb helyreállhasson a Keleti pályaudvarnál" – írta. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A szellem helye, avagy a lengyeli Apponyi-kastély - FOTÓK

Amikor a lengyeli uradalom utolsó úrnője, Esterházy Alexandra 1930-ban meghalt, egész vagyonát, a kastélyt, az uradalmat, az összes ingatlant és ingóságot a Magyar Nemzeti Múzeumnak adományozta. Férje, gróf Apponyi Sándor öt évvel korábban hunyt el, ő közel 15 ezer dokumentumból álló könyv- és metszetgyűjteményét hagyta az Országos Széchényi Könyvtárra. Gyermekük nem született.