Megszólalt a VOLT főszervezője a fesztiválon levetített Orbán-beszéddel kapcsolatban

  • narancs.hu
  • 2019. július 1.

Lokál

„Fura, hogy ezzel címlapra lehetett kerülni.”

Lobenwein Norbert a VOLT fesztivál főszervezője a Facebook-oldalán osztotta meg gondolatait azzal kapcsolatban, hogy a koncertek között több más reklámfilm és társadalmi üzenet mellett, rendszeresen adtak le részleteket Orbán Viktor 1989-es, Nagy Imre temetésén elmondott beszédéből.

„A filmben nagyrészt a rendszerváltás korszakát idéző fotók szerepelnek (többnyire amúgy édesapám felvételei), valamint 5 msp-ben megelevenednek Orbán Viktor szavai, amelyet 1989-ben Nagy Imre temetésén mondott el.

Nem tisztem véleményt mondani egy partnerünk szpotjáról. 1989-ben történelmet írtunk, számos fotó, kép égett belénk örökre. A film rendezője ezeket a képeket választotta, lehet, hogy más rendező másokhoz nyúlt volna…” – írja a főszervező

A VOLT egyik fellépője egyébként pont emiatt mondta vissza fellépését.

Bojkott a VOLT Fesztiválon

"Szomorúan vettük tudomásul, hogy már egy zenei fesztiválra is beette magát a kormánypropaganda." közösségi oldalán jelentette be: bojkottálja a VOLT Fesztivált az ott megjelenő kormánypropaganda miatt. Az színész-rapper-aktivistát egy beszélgetésre hívták meg, amelynek témája a civil katalizátorok lettek volna, ám a tagok szerint elfogadhtatlan, hogy már egy zenei fesztiválon is a kormányt és Orbánt éltető videókat kell "előzenekarként" hallgatni.

„Mosolyogtam és mérgelődtem egyszerre, amikor az egyik portál címlapon hozta, hogy egy (általam nem ismert) előadónk bojkottot hírdetett (sic!) a VOLT ellen. Ahelyett, hogy eljött volna és azon a kerekasztal beszélgetésen mondja el a véleményét, ahová meghívták. Nem éreztük a fiatalember hiányát, mégcsak szóba se hozták az aznapi művészek, meghívottak, mégis fura, hogy ezzel címapra (sic!) lehetett kerülni" - értékelte az esetet a fesztivál szervezője.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?