Mentőhelikopter okozott riadalmat Bajnán

  • narancs.hu
  • 2020. április 3.

Lokál

Nem fertőzés miatt érkezett a helikopter.

Bajna község polgármestere és egy helyi háziorvos közös bejegyzésben igyekszenek nyugalomra inteni a lakosokat, akik körében a jelek szerint heves reakciókat váltott ki egy mentőhelikopter megjelenése – írta meg a 444 az infoesztergom nyomán.

A község honlapján megjelent írás szerint a háziorvos egy sürgősségi ellátásra szoruló beteg miatt hívott mentőhelikoptert, amihez a rendőrség is kiszállt forgalomirányítás céljából. A helyiek nem meglepő módon azt gondolhatták, koronavírussal kapcsolatos megbetegetés történt - Dr. Mühlhammer Ferenc és Pallagi Tibor polgármester azonban nyomatékosan kiemelték, nincs szó fertőzésről.

"Tisztelettel kérem, hogy az esetről ne osszanak közösségi oldalakon se fotót, se videót a személyiségi jogok védelme érdekében! Ha megtették, azonnal vegyék le! A rémhírek terjesztése büntetőjogi szankciókat von maga után." - zárul a közlemény.

A hivatalos szervek ugyan területi adatokat nem közölnek a fertőzöttekről, a pandemia.hu szerint viszont Bajnán egyelőre nincs igazolt fertőzött, két fő március 25-én azinban önkéntes karanténba vonult.

Ne legyen fogoly a saját otthonában! Élvezzen ki minden percet!

És egy barátja minden csütörtökön meg is látogatja. Odakünn a helyzet olyan, amilyen – de még ez sem lehet elégséges ok arra, hogy ne éljünk teljességre törekvő életet, melyhez az ismeretszerzés és a színvonalas szórakozás is hozzátartozik. A Magyar Narancs heti nyomtatott kiadása az idevágó lehetőségeket a legteljesebb természetességgel biztosítja.

Neked ajánljuk