Mit tegyünk a Nemzeti Gödörrel?

  • 1999. január 7.

Lokál

Kedves Olvasóink! Köszönjük, hogy ilyen aktívan és kreatívan vettek részt a Nemzeti Gödör hasznosítására kiírt pályázatunkon. A számtalan kitűnő ötletből csak hatalmas nehézségek árán tudtuk kiválasztani a győztes művet, de végül mégis sikerült: a fődíjat, a MaNcs-előfizetést Gellér B. István pécsi gödörszobrász nyerte Negatív Manhattan fantázianevű pályázatával. Gratulálunk, és most lássunk néhányat a legjobbak közül.
Kedves Olvasóink! Köszönjük, hogy ilyen aktívan és kreatívan vettek részt a Nemzeti Gödör hasznosítására kiírt pályázatunkon. A számtalan kitűnő ötletből csak hatalmas nehézségek árán tudtuk kiválasztani a győztes művet, de végül mégis sikerült: a fődíjat, a MaNcs-előfizetést Gellér B. István pécsi gödörszobrász nyerte Negatív Manhattan fantázianevű pályázatával. Gratulálunk, és most lássunk néhányat a legjobbak közül.

Kedves Ma(gyar) N(aran)cs!

A Nemzeti Gödör értelmes felhasználására kiírt pályázatotokra csak egyetlen válasz lehetséges: az Erzsébet téri gödörben kell megvalósítani a 4-es metrót! (Egy állomás, körforgalom, vízszintes mozgólépcső stb.)

Üdvözlettel

Újvári Attila

*

(...)

Az egész hóbelevancot kiönteném betonnal. Ha már kész, a betontéglát felállítanám az élére, így kapnék egy kiváló Siratófalat. Ha jól vagyok értesülve, az eredeti példány is egész komoly turisztikai bevételt hoz a tulajdonosoknak, a miénk se lenne alábbvaló, meg legalább nem kellene olyan marha messzire elmenni érte.

(...)

A Nagy Magyar Gödröt teleereszteném vízzel. A habokra ráültetnék egy tengerjáró hajót, és azonnal korridort kezdenék követelni a Dunára. Persze a korridor nem megy ilyen gyorsan, így elég időm maradna ahhoz, hogy bombázni kezdjem Kassát, vagy lerohanjam a Szudéta-vidéket, ezt még nem döntöttem el.

Minden jog fenntartva!

Dr. Tárnoki Judit

(Szolnok)

*

Tisztelt MaNcs!

Pályázatukra a következőket szeretném önökkel közölni (Orbán Gödör-ügyben). A megoldás csak a továbbásás lehet. Önök sajnos nem ismerték fel a gödörben rejlő esztétikai és idegenforgalmi lehetőségeket. Mint régi gödörszobrász a következőket tudom önöknek javasolni. Némi mélyítéssel és oldalvágattal rendkívül tetszetős és érdekes formájú üreget lehet kialakítani, aminek részleteit természetesen az amúgy is munkátlan képzőművészek tovább finomíthatnák. A kellő hatás miatt a méretek rendkívül fontosak, így én a negatív, üregként kifaragott New York mellett tenném le a voksot (Empire State Building, Szabadság-szobor stb.). Ez kétségtelenül erősítené a hagyományos magyar-amerikai kapcsolatokat, munkalehetőséget ad, és jelentős idegenforgalmi látványosságot jelent. Később bármilyen stílusban továbbfejleszthető. Már-már eladtam az ötletet a Stumpf úrnak, de régi szimpátiám a MaNcs iránt erősebb volt.

Megkülönböztetett tisztelettel

Gellér B. István

gödörszobrász

(Pécs)

Igen tisztelt MaNcs!

(...)

Magam Torgyán József mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter, potenciális köztársasági elnök hazamentő elképzelését tartom a legsürgősebben megvalósítandónak. Nevezetesen azt, hogy a több százezer hektárra rúgó, belvíz által sújtott területen halastavakat kell kialakítani. (A szándék emögött nyilvánvalóan az, hogy ily módon mi lennénk az ezer halastó országa.)

Javaslom, hogy a nemzeti gödörben létesüljön - kerül, amibe kerül - az ország első halastava. Annál is inkább, mert a gödör a várható további nagy esőzések következtében egyre inkább belvíz sújtotta területnek lesz minősíthető.

Izgalommal várom döntésüket a kormányprogram kiteljesedését elősegítő pályaművemről.

Kertész Péter

reálnyugdíjas újságíró

*

MaNcs-székház (szerkesztőség és kiadóhivatal). A helykihasználás érdekében lehet még a házban déligyümölcs-kereskedés (banán, citrom, mancs) és társkiadók. Például Tiszta Mancsok jogi kiadó vagy Mocskos Mancsok kotta- és zenemű vagy Komancsok, indiánregények stb.

- csaba -

*

Tisztelt MaNcs!

A Nemzeti Gödör-kérdésre a válaszom: egy gigantikus festmény. A mélygarázsban igazán jól mutatna egy Feszty-körkép típusú, ám tartalmát tekintve teljesen más, teljesen új megavászon. Nem a honfoglaló magyarok szerepelnének az óriás méretű festményen, hanem a 90-es évek Magyarországának politikai és kulturális tekintetben jeles személyei.

Horváth Márton

(Budapest)

*

Sziasztok, MaNcs!

Remélem, hogy nem késem el, bár egy kicsit elbambultam. A mélygarázs ügyében lenne tippem, mert a díj egészen lázba hozott, tudjátok, eddig is vettelek benneteket (és foglak is az utolsó csepp véretekig), de momentán nincs öt rongyom. Így hát, ha nyerek, nem kérem az előfizetést, veszem tovább a lapot, Ti meg tegyétek a részem a nagy kalapba. Adtam is meg nem is, mint a mesében.

A lényeg most jön.

Úgyis a vigalmi negyed helyén nyűglődik mindenki, hát az most megvan! Több más, fényes érvem is lenne még a dolog mellett, úgymint:

a) A föld alatt még csak kevesen csinálták, ez mindenképpen egzotikusan -és ennélfogva jótékonyan -hatna az ügyfelekre, így jelentősen visszafoghatná a Viagra mértéktelen fogyasztását.

b) Alig-alig hallatszana ki valami is a nagy dajdajból, így az ihaj-csuhaj meg a pohárcsörgés nem zavarna senkit.

c) Nem állna minden sarkon rosszlány (illetve állna, de eltemetve), és ez jelentősen javítaná a városképet, ezzel együtt EU-megítélésünket is - gondolom.

d) A drogtörvény szigorításának árnyékában némi illúziót nyújtana a bentieknek (lentieknek), hogy bár be lennének borítva fűvel, ennek mégsem lenne egészségkárosító hatása vagy büntetőjogi következménye.

e) De nem utolsósorban: a rezgéscsillapított alapozásnak köszönhetően egyszerre akár ezrek élvezhetnék a legvadabbul is a szexet, mégsem zavarnák vele a metrón utazókat!

Üdv

Deák Ferenc

(Székesfehérvár)

Figyelmébe ajánljuk