Munkavédelmi sisakban tartották meg a tűzvész utáni első misét a Notre-Dame-ban

  • MTI
  • narancs.hu
  • 2019. június 16.

Lokál

Ponyvák, törmelékhalmok, védőkerítések és munkagépek között.

Megtartották a tűzvész utáni első misét szombaton a párizsi Notre-Dame-székesegyházban – írja az MTI.

A székesegyházban két hónappal ezelőtt, április 15-én tört ki tűzvész, amelynek következtében leégett a tetőszerkezet és leomlott a kúp alakú huszártorony.

A misét a templom oltára felszentelésének hagyományosan ünnepelt évfordulójához időzítették. A Michel Aupetit párizsi érsek által celebrált szertartáson biztonsági okokból csak nagyjából harminc ember lehetett jelen, de a misét élőben közvetítette a KTO katolikus televíziós csatorna.

A közzétett képeken látható, milyen állapotban van most a belső tér: ponyvák, törmelékhalmok, védőkerítések, sárga munkagépek látszódnak. A misén résztvevők fehér munkavédelmi sisakban vannak.

A székesegyház főhajója továbbra sem számít biztonságosnak a megrongálódott boltozat miatt, ezért a misét az épület legkeletibb csücskében található Szent Szűz kápolnában, a szentély mögött tartották, mert az épületnek ezt a részét már stabilizálták.

Messe de la Dédicace de Notre-Dame de Paris

Pour la première fois depuis l´incendie de Notre-Dame de Paris, une messe est célébrée dans la cathédrale samedi 15 juin 2019 à 18h, deux mois jour pour jour après l´incendie qui a détruit la toiture, la flèche et une partie de la voûte.

Figyelmébe ajánljuk