Ne nyissanak ki a boltok december 24-én – kéri a szakszervezet

  • narancs.hu
  • 2020. december 7.

Lokál

Attól tartanak, hogy komoly tumultus lesz

Az idei december 24-e nagyon rizikós lehet, mert akkor egyébként is korábban zárnak az üzletek és az idősek sávja miatt (9-től 11-ig) kiesik még két óra. Attól tartanak, hogy komoly tumultus lesz. - nyilatkozta a hvg.hu-nak Karsai Zoltán, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének az elnöke azután, hogy Orbán Viktor ma bejelentette január 11-ig meghosszabbítják a korlátozó intézkedéseket.

Karsai Zoltán szakszervezeti elnök a bejelentésről azt mondta, hogy a már korábban meghatározott idősek sávja a boltok számára hétközben kibírható, a hétvége viszont már más lapra tartozik a karácsonyi időszakban.  Elmondása szerint, ha egy boltban hiányzik a délelőtti két óra, illetve korán kell zárniuk, az már megmutatkozik a kasszában is. 

Éppen ezért felvették több áruházlánccal is a kapcsolatot és arra kérték őket, inkább ne nyissanak ki. Eddig az Auchan és a Spar reagált, ők 14 óra helyett már délben be fognak zárni szenteste napján, vagyis 11 után már nem lesz érdemes elindulni bevásárolni. A barkácsáruházak egyébként megfogadták a tanácsot: nem fognak kinyitni aznap.

Orbán Viktor legfrissebb járványügyi intézkedéset tartalmazó bejelentéséről itt írtunk.

Figyelmébe ajánljuk