Nem volt megfelelő műszaki állapotban, nem engedték be a magyar vonatot Németországba

  • narancs.hu
  • 2023. május 9.

Lokál

Háromszázötven utasnak kellett leszállnia a cseh határállomáson.

A szerelvény nem megfelelő műszaki állapota miatt nem vette át a MÁV-Start által kiállított Hungária EuroCity vonatot a német személyzet, háromszázötven utasnak kellett leszállnia a cseh határállomás peronján – írja az Indóház Online.

A portál úgy tudja, május 7-én a cseh–német határállomáson

a vonat kísérőszemélyzetének cseréjekor derült ki, hogy az egyik kocsiban nem működik a légkondi, és az egyik ablak felső, billenő része kitörött.

A szerelvény így nem folytathatta útját Hamburg felé. Az eset miatt körülbelül háromszázötven utas maradt a děčíni állomás peronján, akiknek maguknak kellett volna megoldaniuk a továbbutazásukat.

A lap emlékeztetett, nem ez volt az első ilyen eset: tavaly nyáron többször is előfordult, hogy a németek nem engedték be az országba a Prága felől érkező EC-vonatot, mert az vagy hiányzó kocsival közlekedett, vagy nem volt rajta étkezőkocsi. Igaz, a Csehország által kiállított szerelvény is maradt már Děčínben hasonló problémák miatt.

A MÁV-Start a nemzetközi társvasutak bevonásával azonnal vizsgálatot indított az esettel kapcsolatban. A vasúttársaság az eset okairól később ad további tájékoztatást. 

(Címlapképünk illusztráció)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk