Nincs jól, hogy Magyarországon gyerekes családokat lehet az utcára tenni – Videó

  • Földes Máté
  • 2018. február 11.

Lokál

Több ellenzéki párt összefogott a civilekkel, hogy ezt a kormány is belássa.

A Város Mindenkié (AVM) nemrég kampányba kezdett azért, hogy a kormánynál elérjék: ne kerülhessenek az utcára gyerekes családok azért, mert kilakoltatják őket. Ellenzéki pártok segítségével törvénymódosítást is kezdeményeztek, ebben egyebek közt szerepel, hogy kilakoltatáskor a helyi önkormányzatok vállaljanak felelősséget a gyerekes családok elhelyezéséért, így garantálják, hogy egyetlen gyereket sem szakítanak el kizárólag azért a családjától, mert nincs megoldva a lakhatása.

A kampány részeként előző héten az Országház előtt tiltakoztak Orbán Viktor saját szavaival, a kifeszített molinón ugyanis ez állt: „Magyarország nem a kilakoltatott emberek országa”.

Egy hatalmas Orbán-idézettel tiltakoztak a kilakoltatások ellen a Parlament előtt - Videó

Az AVM és a kezdeményezésükhöz csatlakozott négy párt – az Együtt, a Párbeszéd, az LMP és a Momentum – a Kőbányán található Bihari utca 8/C előtt közölte: hétfőn benyújtanak egy törvényjavaslatot azért, hogy ne lehessen kilakoltatni gyermekes családokat elhelyezésük nélkül. (Valójában az Együtt, a Párbeszéd és az LMP nyújtja be a javaslatot, mivel a Momentum nem parlamenti párt, ők csak támogatni tudják az AVM elképzeléseit.)

A sajtótájékoztató helyszínválasztása nem volt véletlen, a Bihari utcában lévő épületből a kőbányai önkormányzat tömegesen akar kilakoltatni gyerekes családokat, időseket és betegeket. Összefoglalónk a civil szervezet és a pártok képviselőinek bejelentéseiről és egy kilakoltatás előtt álló család történetéről:

AVM: Civilek és pártok a gyerekes családok kilakoltatása ellen

 

Figyelmébe ajánljuk