NNK: Egyre több településen alacsony a koronavírus koncentrációja a szennyvízben

  • MTI/narancs.hu
  • 2021.01.25 19:32

Lokál

Ismét csökkenő tendenciát mértek.

Egyre több településen alacsony a szennyvízben mért koronavírus-koncentráció – közölte a kormányzati tájékoztatási központ a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) nyomán. Mint írják: a harmadik heti szennyvízvizsgálatok eredményei szerint az új koronavírus örökítőanyagának koncentrációja országos átlagban csökkenő tendenciát mutat.

Jelenleg a szennyvízben mért koncentráció alacsony Debrecenben, Egerben, Miskolcon, Nyíregyházán, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérváron, Szolnokon, Tatabányán, Veszprémben, Zalaegerszegen, valamint öt Budapest környéki településen (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta), míg a többi vizsgált településen mérsékelt – tették hozzá.

Kitértek arra is, hogy a vizsgálati eredmények alapján ezen a héten csökkenő tendenciát mutattak ki a mintákból Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, Székesfehérváron, Szolnokon és Tatabányán, míg a többi vizsgált településen stagnálás tapasztalható.

„Az eredmények alátámasztják, hogy a járvány második hullámának lecsengő szakaszában vagyunk, azonban a kedvező tendencia fenntartása érdekében továbbra is fontos a járványügyi szabályok betartása” - emelték ki.

 

 

Neked ajánljuk