Pumára hasonlító nagymacskát láttak Kiskunhalason, videó is van róla

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. december 11.

Lokál

Egyelőre keresik és próbálják beazonosítani. 

Pumához hasonló, fekete színű nagymacskát (vagy egy igazán hatalmasra nőtt házimacskát) rögzített mozgás közben egy kamera egy Kiskunhalas határában zajló építkezés közelében. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján azt írta, egy lakossági bejelentés után szakértők bevonásával megkezdték a felvétel valódiságának és az állat fajtájának vizsgálatát.

Arra kérik a kiskunhalasiakat és a város térségében élőket, hogy ha további információval rendelkeznek az állatról vagy látták, hívják a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságot a 06-76/513-356-os számon, vagy a 107-es, illetve 112-es központi segélyhívószámok valamelyikét.

Fülöp Róbert polgármester a közösségi oldalán azt írta, a felvétel – amelynek dátuma december 8-ai – a Szegedi út környékén készült, és "az ügyben a Szegedi Vadaspark munkatársai szakmai segítséget nyújtanak", de az állatnak amúgy nincs köze az intézményhez.

A polgármester az állatról készült videót is megosztotta, ezen egy sötét színű nagyméretű macskaféle látszik, ahogy komótosan sétál az út mellett a réten, meg-megállva. Íme:

November végén egy szintén a macskafélék családjába tartozó szervált fogtak be a Bükkben. Az a trópusi állat, amely nagy valószínűséggel korábban házikedvenc volt, nem sokkal később – a Fővárosi Állat- és Növénykert tájékoztatása szerint koronavírus-fertőzés miatt – elpusztult.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk