Rekordszámú bérletet és jegyet adott el márciusban a MÁV-VOLÁN-csoport

  • narancs.hu
  • 2024. április 13.

Lokál

A tarifareform bevezetését követően.

Márciusban rekordszámú, 932 ezer ország- és vármegyebérletet, valamint napijegyet váltottak az utasok – közölte a MÁV-VOLÁN-csoport szombaton az MTI-vel.

A kereslet növekedése azután vált látványossá, hogy március elsejével az Építési és Közlekedési Minisztériummal együttműködve tarifareformot hajtottak végre a közösségi közlekedésben. A közlemény szerint tavaly ősz óta stabilan havi félmillió körüli megye- és országbérlet fogyott, de az új tarifarendszer hatására márciusban 33 százalékkal nőtt a jegy- és bérletértékesítés februárhoz viszonyítva.

Március és április első hét napjában 60-80 ezerrel több megye- és országbérlet fogyott, mint február első hetében.

A tarifarendszer első havi tapasztalatai alapján az utazási szokásokra is kihatnak az újdonságok: az InterCityket januárhoz képest 162 ezerrel, februárhoz képest 152 ezerrel többen választották márciusban. Az új rendszerben megmaradt kétfajta bérletből, azaz a megye- és országbérletekből március 1-jétől április 7-ig már mintegy 1,2 milliót váltottak az utasok, ezek kétharmada továbbra is megyei. A megye- és országbérletekből a tavaly májusi bevezetésük óta már több mint 6,1 millió fogyott.

A napon belüli akár többszöri utazást, átszállást leegyszerűsítő, kedvező árú Vármegye24 és Magyarország24 napijegyekből is már 120 ezret váltottak. A közlemény szerint a jegyvásárlók fele dönt az önkiszolgáló lehetőségek – a MÁV app, az ELVIRA, az automaták, illetve a BKK online felületei – mellett. Ezek közül is az értékesítés ötöde zajlott a MÁV appban.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk