Rengeteg riasztást kaptak a tegnap esti vihar miatt a tűzoltók

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. június 5.

Lokál

Ma pedig zivatarveszély miatt adtak ki riasztást az egész országra.

Országszerte csaknem száz riasztást kaptak a tűzoltók a szombati vihar miatt – áll az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleményében. Zivatarveszély miatt vasárnapra is az egész országra figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat.

A tűzoltóknak Vas megyében volt a legtöbb munkájuk, de Somogy és Veszprém megyében is a szokásosnál többször kellett beavatkozni.

Az erős szél sok helyen faágakat tört le, fákat döntött ki, amelyek utakra, kerítésekre, házakra dőltek, ezeket kellett a tűzoltóknak eltávolítaniuk. Az erős szél több épület tetőszerkezetében is kárt okozott, országszerte 13 sérült épületnél kellett beavatkozni a tűzoltóknak, jellemzően Körmenden és környékén.

Huszonegy esetben a nagy mennyiségű csapadékvíz eltávolításához kérték a segítséget. Veszprémben, a Pásztor utcában a hömpölygő víz egy személygépkocsit is elsodort.

Ami a mai napot illeti: vasárnap délutántól a Dunántúlon ismét erőteljesen labilissá válik a légkör. Kiemelten késő este nyugaton heves zivatar, felhőszakadás is várható. A zivatarokat helyenként rövid idő alatt 30-50 milliméternyi csapadék, nagy méretű jég és 70-90 kilométer/órát meghaladó szél is kísérheti.

Zivatarveszély miatt az egész országra figyelmeztetést adtak ki: Somogy, Vas és Zala megyére másodfokút, a többi területre elsőfokút.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyére a felhőszakadás veszélye miatt is másodfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk