Tarlós bejelentette, hogy átnevezik a Klinikák metróállomást

  • MTI/narancs.hu
  • 2019. szeptember 6.

Lokál

Nem lesz drasztikus a változás.

Tarlós István főpolgármester a Semmelweis Egyetem jubileumi, 250. tanévének megnyitóján bejelentette, hogy az évforduló alkalmából a fővárosi önkormányzat és a nagymúltú egyetem között 2011-ben létrejött együttműködési megállapodást megújítják. A fővárosi önkormányzat az egyetem iránti elismerését is kifejezve – a felújítási munkák befejeztével – a 3-as metró Klinikák nevű állomása a Semmelweis-klinikák nevet viseli majd.

Palkovics László köszöntő beszédében hangsúlyozta, hogy Magyarország gazdasági teljesítménye teszi lehetővé a felsőoktatási ökoszisztéma továbbfejlesztését, ebben a munkában számít valamennyi, a felsőoktatásban érintett résztvevő együttműködésére.

Merkely Béla, az intézmény rektora történelmi jelentőségűnek nevezte a most megnyíló jubileumi tanévet, mint mondta, a történelemformáló elődök tudására alapozva a jelen oktatói és hallgatói együtt formálhatják a jövő egészségügyét.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?