Tarra vágtak egy nagyobb területen a budai hegyekben

  • narancs.hu
  • 2023. november 19.

Lokál

A telkek magántulajdonban vannak, de a vágás engedély nélkül történt.

A héten tarra vágtak egy nagyobb területet a Mikes Kelemen utcánál. Az érintett terület több ezer négyzetméter, a telkek magántulajdonban vannak – közölte a II. kerület polgármestere, Őrsi Gergely. Hozzátette: a fakivágás engedély nélkül történt, és tarvágásra semmilyen körülmények között nem kerülhetett volna sor, így a fakivágásokkal természetkárosítást valósítottak meg. Az esettel kapcsolatos eljárást az önkormányzat megindította.

Azt nem tudjuk, mi épülne a helyen.

 
Tarvágás a budai Mikes Kelemen utcánál
Fotó: Facebook/Őrsi Gergely

„Sajnos az építési engedélyezési jogköröket 2020-ban elvették az önkormányzatoktól, így egyelőre nem világos, hogy milyen építkezést terveznek. Építkezéssel kapcsolatban kérhető engedély fakivágásra szabályozott módon, esetenként pótlási kötelezettséggel, de ebben az esetben semmilyen engedélykérés nem érkezett az önkormányzathoz, és fontos hangsúlyozni, hogy tarvágásra semmilyen körülmények között nem kérhető engedély” – kommentálta Őrsi, aki azt ígérte, az eljárás eredményéről be fognak számolni.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk