Újabb ingyenes lakossági koronavírus-szűrést indít a főváros

  • narancs.hu
  • 2021. február 11.

Lokál

Február 18. és 27. között kerül sor a lakossági tesztelésre, írta meg Karácsony Gergely főpolgármester a közösségi oldalán.

„A fertőzésszámok, ha nem is drámai módon, de az utóbbi napokban emelkedni kezdtek, ezért úgy döntöttünk, hogy ismét lakossági szűrést indítunk” – tette közzé csütörtök délután Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán. Mint írja, „Decemberben az ünnepek előtt 7500 tesztet ajánlottunk fel, most újabb 10.000 darab antigén tesztet biztosítunk.

A szűrésre február 18. és 27. között kerül sor, két helyszínen, a Városháza parkban és a Széll Kálmán téren, reggel 8 és este 18 óra között.”

Az ingyenes tesztelésre azok jelentkezhetnek, akik budapesti lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkeznek. A 18 évesnél fiatalabbak szülői kísérettel vehetik igénybe a szűrést. A levett tesztek eredménye alapján 30 percen belül kiderül, hogy aktív fertőzött-e a mintaadó.

Ismét ingyenes koronavírus tesztet biztosítunk a fővárosiaknak! A fertőzésszámok, ha nem is drámai módon, de az utóbbi...

Posted by Karácsony Gergely on Thursday, February 11, 2021

A vizsgálatra jelentkezni online a Fővárosi Önkormányzat oldalán lehet.

A tesztelést minden esetben egészségügyi szakemberek végzik, a tesztelési program lebonyolításában pedig a Fővárosi Önkormányzat önkéntesei működnek közre, akik azoknak is segítenek a helyszínen, akik azért nem tudnak online időpontot foglalni, mert nem rendelkeznek internet-eléréssel.

Figyelmébe ajánljuk