77 millió forintot szán a Filmintézet a Hunyadi-tévésorozat előkészítésére

  • narancs.hu
  • 2021. július 8.

Mikrofilm

A 24.hu szerint több milliárdba lesz a produkció. Szabó István és Cronenberg producere a háttérben.

A Káel Csaba vezette Nemzeti Filmintézet honlapjára felkerült, hogy a Tévés Döntőbizottság május közepén 76 880 400 forint támogatást ítélt meg  a Hunyadi Jánosról készülő tévésorozat gyártáselőkészítésére - szúrta ki a 24.hu. A Filmintézet döntéséből kiderül az is, hogy a forgatókönyvet Lovas Balázs, Lengyel Balázs, Veress Attila és Ruttkay Zsófia írják, a producer a kanadai-magyar Robert Lantos, több David Cronenberg-, Atom Egoyan- és Szabó István-film producere. A rendező az a Mihalka George, akinek a My Bloody Valentine című horrort köszönhetjük.

A most megítélt 77 millió azonban csak aprópénz: "iparági berkekből lapunkhoz eljutott az az információ, hogy a Filmintézet több milliárdos gyártási támogatást nyújt majd a nagy költségvetésű sorozathoz, amelyben egyéb kormányzati és külföldi pénzek is lehetnek" - írja a 24.hu.

A Tévés Döntőbizottság bőkezűen bánt az Eperjes Károly-rendezte Krisztus inge című, a Rákosi-korszak keresztényüldözéseiről szóló tévéfilmjével is. Eperjes filmjét az eredetileg megítélt 300 millión felül két részletben összesen 63 millió forintnyi kiegészítő támogatással dobták meg.

Ja, igen, és kapott 548 millió forintot Kálomosta Gábor Cellamesék című televíziós produkciója is.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Figyelmébe ajánljuk