Zack Snyder most Kuroszavát és a Star Warsot keresztezné

  • narancs.hu
  • 2021. július 8.

Mikrofilm

A Rebel Moon még csak most készül, de a rendező máris filmsorozatban gondolkodik.

A pandémia egyik nem várt melléktermékeként ránk köszöntött a Zack Snyder-reneszánsz. A rendező a 2000-es években ígéretesen indult a Holtak hajnalával és a 300-zal, majd jól folytatta a Watchmen: Az őrzőkkel és Az Őrzők legendájával, bár utóbbi két filmjével már megosztotta a nézőket és a kritikusokat is. A 2011-es Álomháború aztán eredeti címéhez (Sucker Punch) híven inkább egy nem várt gyomroshoz hasonlított, Snyder lejtmenete pedig Az acélemberrel, a Batman Superman ellen – Az igazság hajnalával és Az Igazság Ligájával tovább folytatódott. Aztán a mozikorszak egyik legsötétebb évét kihasználva a rajongók kikönyörögték utóbbi mozi Snyder-vágatát (kritikánk), amely egyéb néznivaló híján az év első felének egyik nagy sikerévé vált – és egy őrült hullámot is elindított, amelynek köszönhetően még az is lehet, hogy nemsokára a Mrs. Doubtfire rendezői változatát is megnézhetjük majd. (A leghíresebb rendezői változatokat ebben a cikkünkben szedtük össze).

Snyder következő filmje már a Netflixre érkezett, amit a platform a nyár egyik legnagyobb dobásának szánt – A halottak hadserege (kritikánk) után pedig ismét a legnagyobb streamingszolgálatónak készíthet filmet. A The Hollywood Reporter szerint következő projektjében az ókori Görögország és a zombiapokalipszis után Snyder az űrbe látogat:

a Rebel Moon című sci-fi fantasynak nemcsak producere és rendezője, de társírója is lesz.

A sztori egy, a galaxis peremén élő békés kolóniáról szól majd, amelyre egy Balisarius nevű zsarnok hadserege jelent fenyegetést. Kétségbeesésükben az emberek egy rejtélyes múltú fiatal lányt küldenek a világűrbe, hogy a szomszédos bolygókon toborozzon harcosokat és keressen segítséget számukra.

Ismerősen hangzik? Nem véletlenül. „Kuroszava Akira- és Star Wars-fanként nőttem fel, ez lesz az én szerelmeslevelem a sci-finek és a nagy kalandfilmeknek” – fogalmazott a rendező, hozzátéve: reméli, hogy a filmből akár egy teljes franchise-univerzum kinőhet majd. A hét szamurájt az űroperával vegyítő ötlet eredetileg egy Star Wars-os projektként indult több mint egy évtizede, azonban miután a Disney megvásárolta a Csillagok háborúja-sorozatot készítő LucasFilmet, megszakadtak az ezzel kapcsolatos egyeztetések. Pedig a hírek szerint a Narcos-sorozat alkotója egy ponton sorozatot akart készíteni belőle.

A halottak hadseregét bemutatója első négy hetében több mint 72 millióan nézték meg a Netflix közleménye szerint, így bekerült a platform legnézettebb filmjei közé; Az Igazság Ligája Snyder-vágata pedig hasonlóan hasít az HBO Maxon. Mindezek után remélhetőleg Snydernek végre sikerül kiharcolnia a végső vágás jogát – máskülönben legújabb moziját sem ússzuk meg újabb 3-4 órás rendezői változatok nélkül.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk