A Blokád forgatókönyvírója már dolgozik a Puskás-filmen

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 2.

Mikrofilm

Ha sikeresen pályázik, valóra válhat Andy Vajna álma, és elkészülhet a film az Aranycsapat csatáráról.

Többéves huzavona után elkészülhet végre a Puskás Ferenc életéről szóló film – írja a Blikk. A gigaprodukció még Andy Vajna ötlete volt, aki már nem érhette meg, hogy a forgatókönyv első verziója elkészüljön.

Márpedig elkészült, mégpedig Köbli Norbert tollából, aki A vizsga, A berni követ és a Blokád írója és a Magyar Forgatókönyvírók Egyesületének alapító elnöke  is egyben. „[A] Nemzeti Filmintézet pályázatára elkészítettem a film forgatókönyvének első verzióját, amiről szeptemberben dönt majd a filmalap. Ha minden a maga útján halad, ezután elkezdhetem készíteni a második, immár végleges verziót” – idézi a Blikk Köbli Norbertet.

„Sajnos, már Puskás felesége és a lánya is meghalt, az unokák pedig San Sebastiánban élnek, de Puskás életéről számos hiteles és hozzáférhető információ lelhető fel, ami lehetővé teszi, hogy egy, minden téren legendához méltó film készülhessen” – mondta a forgatókönyvíró.

A filmet a Puskás-évben, 2027-ben szeretnék bemutatni a hazai közönségnek.

A filmtervet ugyanakkor beárnyékolja, hogy a Blokád a mérvadó kritikák szerint valódi történelmi film helyett inkább kurzusfilm lett, amely hiteltelenül ábrázolta Göncz Árpádot és Antall Józsefet. A kritikák annyira elevenjükig hatoltak az alkotóknak, hogy az egyik színész verbális abúzusnak nevezte őket, Tősér Ádám rendező fel is lökte az egyik kritikust Veszprémben.

Bár a Vajna-korszak olyan sikeres alkotói, mint Reisz Gábor vagy Herendi Gábor nem kap már kedvező elbírálást a Káel Csaba vezette Nemzeti Filmintézettől, abban bízhatunk, hogy Köbli forgatókönyve szerencsésebben jár majd. És még az is lehet, hogy a Puskás-film legyártása is a NER kedvenc filmproducere, Lajos Tamás feladata lesz majd.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Le az ünneplővel!

  • narancs.hu

Hétfőn lesznek az iskolákban az évnyitó ünnepségek, de mit vegyenek fel a gyerekek?