A János vitézt is elérte a 4K hullám

  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 16.

Mikrofilm

Megérkezett a digitálisan felújított változat Jankovics Marcell klasszikusából.

Digitálisan felújítva tér vissza szeptember 19-től országszerte a mozikba Jankovics Marcell 1973-ban bemutatott rajzfilmklasszikusa, a János vitéz - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap hétfőn az MTI-vel.

Az alkotás teljes körű, 4K felbontású restaurálása a Filmarchívum és Filmlabor együttműködésében valósult meg. A felújított animációs klasszikust a világ legrégebbi filmarchívuma és filmmúzeuma, a párizsi Cinématheque Francaise fesztiválján tavasszal vetítették először.

A  zenés rajzfilm eredetileg Petőfi Sándor születésének 150. évfordulójára készült el, Jankovics Marcell és Richly Zsolt tervezésében. 

A felújított rajzfilmklasszikust Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Művész moziban, a Corvin moziban és a Pólus moziban vetítik, emellett országszerte számos további helyszínen, többek között Szegeden, Pécsett, Szombathelyen, Szolnokon, Miskolcon, Sopronban, Szentesen, Cegléden, Gyöngyösön, Nagykőrösön, Salgótarjánban, Balassagyarmaton, Füzesgyarmaton és Jászberényben is látható lesz, a Pannonia Entertainment forgalmazásában.

Figyelmébe ajánljuk