Először jelöltek magyar színészt és magyar filmet nemzetközi Emmy-díjra

  • MTI
  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 19.

Mikrofilm

Gera Marinát az Örök tél című film főszerepéért, Bergendy Péter Trezor című filmjét pedig a legjobb tévéfilm/minisorozat kategóriában.

Nemzetközi Emmy-díjra jelölték Gera Marina magyar színésznőt az Örök tél című film főszerepéért. Bergendy Péter Trezor című filmje a legjobb tévéfilm / minisorozat kategóriájában kapott jelölést – közölte a Szupermodern Filmstúdió az MTI-vel csütörtökön.

A közlemény szerint a Nemzetközi Emmy-díj történetében ezek az első magyar jelölések. 2019-ben 11 kategóriában 21 országból 44 jelölt versenyez a rangos elismerésekért. Minden kategóriában négy versenyzőt jelöltek.

A nemzetközi Emmy-díj nem azonos azzal az Emmyvel, amit a legrangosabb tévés szakmai díjnak tartanak, mert az az amerikai produkcióknak kiosztott díj.

A Nemzetközi Emmy-díjjal az Egyesült Államok területén kívül vetített legjobb televíziós produkciókat ismerik el. A díjakat először 1973-ben adta át a Nemzetközi Televíziós Művészetek és Tudományok Akadémiája (IATAS). Az idei díjakat nagyszabású gála keretében november 25-én adják át New Yorkban.

A legjobb színésznő kategóriájában korábban olyan világhírű művészek nyertek, mint Helena Bonham Carter vagy Julie Walters. A legjobb tévéfilm/minisorozat kategóriában a korábbi évek győztesei között volt a Black Mirror című brit sorozat vagy a svéd Millenium-trilógia is.

Neked ajánljuk