A Netfix végre elárulta, melyek a legnépszerűbb filmjei
BirdBox_top_story_lead.jpg

A Netfix végre elárulta, melyek a legnépszerűbb filmjei

  • narancs.hu
  • 2020. július 15.

Mikrofilm

Nem, nem a Bird Box az első.

A Netflix történetében először nyilvánosságra hozta, melyik volt a 10 legsikeresebb saját gyártású filmje.

Az első négy hét megtekintései alapján a lista első helyén a Tyler Rake: A kimenekítés (Extraction) áll, amit a bemutatása utáni első hónapban 99 millióan néztek meg. Ebben a számban benne van annak hatása is, hogy a film bemutatója idén tavasszal volt, amikor a lezárások miatt a mozik sem voltak nyitva, és a kényszerű otthonmaradások miatt megnőtt a Netflix előfizetőinek száma is.

A második helyen a Madarak a dobozban (Bird Box) áll, 89 millió megtekintéssel harmadik a Spenser az igazság nyomában (Spenser Confidental) 85 millió megtekintéssel, negyedik pedig a Hatan az alvilágból (6 Underground).

A lista picit rávilágít, milyen tartalmak a legnépszerűbbek a Netflixen. A szolgáltató nagyon ritkán hoz nyilvánosságra nézettségi adatokat, és nagyon megválogatja, milyen információkat publikál. Az első hónapban 80 milliós nézettség feletti számot produkáló négy film mind akció vagy thriller, és nagy hollywoodi sztárok a főszereplők: Chris Hemsworth, Sandra Bullock, Mark Wahlberg, Ryan Reynolds.

A top 10-be belefért három vígjáték és Martin Scorsese nagyszabású gengszterfilmje Az ír (The Irishman) is.

Az utóbbi években a Netflix több filmet gyártott, mint bármelyik nagy hollywoodi stúdió.

A lista második fele így alakult: ötödik a Murder Mistery (73 milliós nézettség), hatodik Az ír (64,2 millió), hetedik a Határok mentén (Triple Frontier) 63 milliós nézettséggel, nyolcadik A másik Missy (The Wrong Missy) 59 milliós nézettséggel, kilencedik A platform (56,2 millió) tizedik pedig A tökéletes pasi (The Perfect date), amit 48 millióan láttak a bemutatása utáni első hónapban.

Figyelmébe ajánljuk