Amikor minden klappol: Nicolas Cage lesz a Tigrisvilág cicabolondja
0_Us7xes-TbTyzyXB2_top_story_lead.jpg
Tigrisvilág

Amikor minden klappol: Nicolas Cage lesz a Tigrisvilág cicabolondja

  • 2020. május 5.

Mikrofilm

Ritka az ilyen tökéletes párosítás - de ki játssza a tigriskirályt a többi adaptációban?

Ha remake-ekről, folytatásokról és adaptációkról van szó, megszokhattuk már, hogy Hollywood nem lacafacázik - a Tigrisvilág mozifilmes feldolgozása azonban olyan iramban kapott zöld utat, hogy az szinte mindenkit meglepett.

Ez az a dokumentumfilmes minisorozat, amivel a Netflix a világméretű karantén bevezetésekor letarolta a világot. Főhőse egy Joe Exotic nevű bundesligafrizurás, nyíltan homoszexuális tigris- és fegyverbolond, aki elkeseredett harcot folytat egy másik cicaőrülttel, Carol Baskin-nal, aki azonban azt állítja, a tigrisek megmentésére tette fel az életét - ennek ellenére pontosan ugyanolyan állatparkot tart fenn, mint Exotic, ráadásul más szempontból is vaj van a fején.

A sorozat bemutatja az amerikai privát állatkertek világát és elképesztően szórakoztató képet fest  excentrikus főszereplőiről, miközben finoman, részről részre emlékeztet minket rá:

amit látunk, az Trump Amerikájának szíve és lelke.

"A Tigrisvilág a Netflix bomba­erőcs true crime dokumentumfelhozatalának egyik legszórakoztatóbb tagja" - írtuk a sorozatról kritikánkban.

A hatalmas siker hatására a Netflix egy extra részt rendelt a showból, melyben a Balfékekből ismert Joe McHale készített interjúkat a főbb szereplőkkel - szinte mindenki megszólalt, akinek módja volt erre, kivéve Carol Baskint, aki egyedül annyit fűzött hozzá a műsorhoz, hogy az igazságtalanul rossz képet festett róla. Azóta az interjúk elől elzárkózó Baskint is sikerült tőrbe csalni: ismert youtuberek Jimmy Fallonnak, az egyik legnépszerűbb amerikai talskhow házigazdájának és műsorának kiadva magukat készítettek vele egy beszélgetést.

A Tigrisvilág hatalmas sikernek hatására hamar felröppentek a hírek egy esetleges adaptációról - az elmúlt hetekben egyre másra jelentek meg a cikkek, mely világsztároknak kellene eljátszania Joe Exotic-ot.

Van, aki John Benjamin Hickey-t ajánlotta a szerepre; más Sam Rockwellről vagy Jared Letoról álmodozott. Maga Joe Exotic (valódi nevén Joseph Maldanado-Passage) is megnevezett két jelöltet: a hírek szerint azt szerette volna, hogy Brad Pitt, vagy David Spade alakítsa őt. A friss Oscar-győztes Pitt nem kommentálta a dolgot, Spade azonban elmondta: a show hatalmas rajongója, de nem biztos benne, hogy el tudná játszani a figurát. Azaz elegánsan passzolta a szerepet, de azonnal ajánlott mást maga helyett: Woody Harrelsont, aki szerinte legalább olyan szórakoztató figura, mint maga Exotic.

A jelek szerint mégsem Harrelson, de nem is Pitt lett a befutó: a Variety értesülése szerint Nicolas Cage játssza majd a trigrisbolondot, mégpedig egy nyolcrészes sorozatban. A most bejelentett show hivatalosan a Texas Monthly Joe-ról szóló cikkén, és nem a Netflixes dokun alapul majd, ugyanis nem a streamingóriás, hanem a CBS készíti.

Ez lesz Nicolas Cage első nagyobb sorozatszerepe

- a színész 1996-ban a Las Vegas, végállomásért nyert Oscar-díjat, de neve hosszú ideig egyet jelentett a "rossz színész"-kifejezéssel. Az emúlt években aztán az internetes szubkultúra Keanu Reeveshez hasonlóan őt is felkapta, néhány jobban sikerült filmmel (mint a Joe vagy a Mandy: A bosszú kultusza) pedig azt is bemutatta, hogy nem játszani felejtett el, pusztán mindent elvállal, amit elé dobnak.

Ha Cage magában nem lenne elég: a show alkotója az a Dan Lagana lesz, aki az elmúlt évek legkreatívabb sorozatáért, az American Vandal című zseniális Netflixes mockumentary-ért felelt.

Hogy még cifrább legyen a történet, nem ez az egyetlen készülő Tigrisvilág-adaptáció

Még korábban bejelentették, hogy a Universal is elkészíti saját sorozatát, amely Joe Exotic podcastműsorán alapul majd. Annak a projektnek még nincs se Joe-ja, se írói, megvan azonban, ki játssza majd Carol Baskint: az a Kate McKinnon, aki két éve a már emlegetett Jimmy Fallon műsorában magyarul adta elő az Animal Cannibals örökbecsűjét, a Yozefvarost.

És hogy kerek legyen a dolog, egy harmadik műsor is készülőben van: az ID Investigation Discovery bűnügyi dokumentumfilmben folytatná Joe Exotic kalandjait. Néhány évig tehát biztosan nem maradunk tigrisek és hódolóik nélkül.

Figyelmébe ajánljuk