Apából fiú, Anthony Hopkinsból Hugh Jackman

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 2.

Mikrofilm

A moziban is folytatódik Florian Zeller színházi trilógiája, Az apa után itt A fiú.

A tavalyi Oscar-gála egyik főszereplője és legnagyobb meglepetése volt Az apa című megrázó dráma: a francia színpadi író, Florian Zeller a Broadway és a West End után Hollywoodot is sikeresen bevette vele, hiszen nemcsak elnyerte a legjobb adaptált forgatókönyv díját, de Anthony Hopkins is győzött a legjobb férfi főszereplők között. Utóbbi valószínűleg a szervezőket is meglepte: az előzetes várakozások a nemrég elhunyt Chadwick Boseman sikerét jelezték előre, ami azt jelenthette volna, hogy egy megható érzelmi csúcsponttal ér véget a gála. Ehelyett Hopkins győzött, aki nemhogy nem volt jelen a díjátadón, de még Zoomon sem csatlakozott az eseményhez. Az apáról szóló kritikánkat ide kattintva olvashatja.

A film sikerének köszönhetően hamar zöld utat kapott Florian Zeller színpadi trilógiájának második része,  a The Son, azaz A fiú is. Ez ugyanúgy egy a múlt árnyaival birkózó családról szól, melyben a 17 éves Nicholas az apjához költözik. Szülei két éve váltak el, a fiú pedig többé nem érzi magát biztonságban anyjával. Apjának azonban immár új családja van, ráadásul új álláslehetőséget is kap Washingtonban, a sok változás pedig számos eltemetettnek hitt érzelmet és sérülést hoz felszínre a családtagokban.

A fiú szerepében az eddig kisebb mellékszerepekben látott Zen McGrath látható, anyját Laura Dern, apját Hugh Jackman, annak barátnőjét Vanessa Kirby alakítják. Ismét feltűnik majd a filmben Anthony Hopkins is, ezúttal mellékszerepben. A mozit a Sony Pictures Classic forgalmazza, és a tervek szerint a velencei és torontói filmfesztiválon mutatják majd be, hogy aztán az elődjéhez hasonlóan letarolja a díjszezont. A szóbeszéd máris beindult: főleg Vanessa Kirbynek és Hugh Jackmannak jósolnak Oscar-jelölést. Mindkettejüknek ez lenne a második: Kirbyt legutóbb Mundruczó Kornél filmjéért, a Pieces of a Womanért, Jackmant pedig A nyomorultak 2012-es adaptációjáért jelölték.

A filmet a fesztiváldebüt után november 11-én mutatják be a tengerentúli mozikban. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk