Dokumentumfilmként támad fel a Baywatch

  • Szabó Ádám
  • 2019. augusztus 16.

Mikrofilm

Baywatch mindörökké! – kürtölte világgá David Hasselhoff.

Első évadjában megbukott, ezért az NBC rögtön el is kaszálta – ám David Hasselhoff kitartásának köszönhetően mégis tovább foroghatott a sorozat, ami a 90-es évek végére a világ legnézettebb tévé-show-jává vált.

Egy folytatás, egy spin-off és számtalan tévéfilm után két éve Dwayne Johnson és Zac Efron próbálták feltámasztani a malibui vízi mentők kalandjait, de a film a 2017-es nyári szezon egyik legnagyobb bukásává vált.

false

Vannak azonban, akik továbbra sem tudják elengedni a tűzpiros fürdőgatyákat: Matthew Felker és Brian Corso – akiknek legismertebb munkája egy alig ismert dokumentumfilm a közösségi média pszichológiai hatásairól – Baywatch: The Documentary néven igyekszenek összegyűjteni az eredeti sorozat legnagyobb sztárjait, hogy meséljenek élményeikről és emlékeikről. A készítők ígérete szerint azonban

a doku igyekszik megközelíteni egy kattintásvadász bulvárcikk mélységét,

és annak is utánamegy majd, milyen kulturális hatása volt a show-nak és hogyan válhatott ekkora sikerré. „A sorozat kinézete, hangulata, tónusa a 90-es években mindenbe beivódott. A Baywatch olyan szinonimája a korszaknak, mint a Kardashianok napjaink popkultúrájának” – magyarázta Felker. David Hasselhoffot vagy

Erika Eleniakot máris sikerült megnyerni

az ügynek, Pamela Andersonnal és Carmen Electrával még folynak a tárgyalások. Hasselhoff a tőle megszokott vehemenciával kommentálta az új produkció hírét: „A Baywatch egy igazi, világraszóló sikerszám, ami emberek millióira volt hatással és rengeteg életet megmentett. Szív, humor és akció! Baywatch mindörökké!”

Figyelmébe ajánljuk