Elő a westerncsizmákat, folytatódik A törvény embere

  • narancs.hu
  • 2022. január 17.

Mikrofilm

A Deadwood után Timothy Olyphant újabb ikonikus seriff-figuráját támasztja fel.

A Dextert követően újabb, több mint 10 éves kultikus sorozat kapott folytatást: az itthon a meglehetősen jellegtelen A törvény embere (Justified) címen futó westerndráma újabb évadot kapott az FX csatornától, hét évvel azután, hogy 2015-ben leköszönt a műsorról.

A folytatás Elmore Leonard City Primeval: High Noon in Detroit című regényén alapul majd. Az író nevéhez köthető az eredeti show főszereplőjének, Raylan Givens rendőrbíró (Timothy Olyphant) alakjának megalkotása is, aki számtalan novellájában, köztük a Fire in the Hole címűben is feltűnt – ez szolgált A törvény embere alapjául is. (A szerzővel készült interjúnk itt olvasható.)

Az új évad hivatalosan a Justified: City Primeval címen fut majd, és 8 évvel a 6. évad után játszódik, amikor a rendőrbíró Kentuckyt maga mögött hagyva Miamiban él, ahol egyszerre próbál helytállni a törvény képviselőjeként és 14 éves lánya apjaként. Elvetődik Detroitba, ahol találkozik az Oklahoma Wildman néven is ismert Clement Mansell-lel, aki már számtalanszor kicsúszott a rend helyi őreinek kezéből.

Az eredeti műsor alkotója, Graham Yost executive producerként tér majd vissza. Az új évad írói, producerei és showrunnerjei Dave Andron és Michael Dinner lesznek, akik szintén részt vettek már az eredeti munkálataiban is – utóbbi ráadásul ismét rendezni is fog. Ami legalább ilyen lényeges, hogy Timothy Olyphant ismét felveszi westerncsizmáját, hiszen természetesen ő alakítja majd Raylan Givenst. A rendőrbíró szerepe szabályosan ráégett a színészre: A törvény embere mellett szintén serriffet alakított a 2004-2006 között futó Deadwood című sorozatban, majd annak 2019-es feltámasztásában, a Deadwood – A filmben is. Sőt a The Mandalorian című Star Wars-sorozatban karakterét, Cobb Vanth-ot is csak marshallkémt emlegették.

A 2010-2015 között 6 évadon és 78 epizódon át futó A törvény embere a 2010-es évek egyik leghangosabb kritikai sikerét arató sorozata volt: 8 Emmyre jelölték, két díjat pedig el is hozott.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk