A Pulitzer-díjas rapper összeáll a South Park alkotóival

  • narancs.hu
  • 2022. január 16.

Mikrofilm

Akciókomédiájuk lehet a következő Tűnj el!

Kendrick Lamar az elmúlt évtized talán legjelentősebb rappere, aki többek között 13 Grammy-díjat gyűjtött össze. Damn című 2017-es lemezéért elnyerte a Pulitzer-díjat is. Ezzel először fordult elő, hogy nem jazz, vagy klasszikus zene kapta az elismerést. Lamarnak eddig annyi köze volt a filmezéshez, hogy 2019-ben Oscarra jelölték a Fekete párduc All the Stars című betétdaláért Sounwave-val, Anthony Tiffith-szel és SZA-val karöltve. A hírek szerint azonban a zeneipar után Hollywoodot is meghódítaná: Dave Free zenei producerrel és a Matt Stone-Trey Parker párossal (South Park) együtt egy egyelőre cím nélküli akcióvígjátékot készít a Paramount stúdiónak.

A készülő film forgatókönyvét a négyszeres Emmy-díjas Vernin Chatman (South Park, Louie) írja.

A sztori egy fiatal fekete férfiról szól, aki egy történeti múzeum élő kiállításán egy rabszolgát alakít – míg fel nem fedezi, hogy fehér barátnője ősei valójában az ő felmenőit is rabszolgaként tartották.

Mindebből egy jó rendező irányításával akár egy Tűnj el!-típusú társadalomkritikus komédia is születhet – egyelőre azonban nem tudni, ki ül majd a direktori székben. Lamar pgLang nevű cége révén producerként vesz részt a munkálatokban; a rapper épp következő albumán dolgozik a Top Dawd Entertainment kiadónál, míg a South Park alkotói ha épp nem kedvenc mexikói éttermüket mentik meg, tovább dolgoznak azon, hogy immár 30 évadosra duzzasztják sorozatukat. Eiközben a MTV-vel kötött 900 millió dolláros üzletük értelmében 14 South Park-mozit is készítenek a Paramount+ streamingplatformra.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk