Film készül a The Sims számítógépes játékból

  • narancs.hu
  • 2024. március 21.

Mikrofilm

A producer maga Margot Robbie lesz.

Ki gondolta volna, hogy a plasztikbabákról szóló Barbie a múlt év legnagyobb durranása lesz az év legnagyobb bevételét aratva, amit ráadásul egy rakás Oscarra is jelöltek? A siker hatására a babákat birtokló játékgyártó cég, a Mattel 45 játékának jogait vásárolták meg, 14 közülük pedig már zöld utat is kapott a megfilmesítéshez, köztük olyanok, mint az Uno, a Polly Pocket vagy a Thomas, a gőzmozdony.

Nemcsak a gyerekjátékok reneszánsza indult azonban be, hanem mindenféle játéké, főleg, hogy a Barbie mellett az év másik nagy sikerét a Super Mario Bros. aratta. Hamarosan film készülhet például a The Sims című klasszikus életszimulációs játékból – ráadásul a Barbie főszereplője, Margot Robbie segítségével. A színésznő LuckyChap nevű produkciós cége már annak a mozinak az elkészültében is fontos szerepet játszott.

A The Sims minden idők egyik legnépszerűbb számítógépes játéka, a sorozat egyes darabjaiból 200 milliónál is többet értékesítettek. Maga a játék 2000-ben jelent meg, de előzménye, a nagyobb Sim-széria már 1989-ben beindult a SimCity című városépítő játékkal. A The Simset a Maxis fejlesztette és az Electronic Arts terjesztette; ez lényegében egy életszimulációs játék, melyben simeket, azaz játékembereket hozhattunk létre, akiknek otthont építhettünk, karriert tervezhettünk, gondoskodhattunk hobbijaikról, szokásaikról, étkezéseikről. Egy rakás kiegészítő jelent meg hozzú a House Partyn át a Vacationig. A sorozat immár a negyedik részénél tart, ami 2014-ben jelent meg, hamarosan pedig az ötödik epizód is elkészül, amely a hírek szerint ingyenesen elérhető lesz majd.

A The Sims-sorozat lényege épp az, hogy a valódi, hétköznapi életet utánozza annak minden nyűgével és bajával: a munkába járással, az idegesítő gyerekekkel, a házastársi veszekedésekkel, vagy épp a természetes szükségletekkel. A Barbie-babákkal azonban egészen hasonló papás-mamás játékot lehet játszani, és végül abból is sikerült egy szórakoztató, a nemi szerepeket megfricskázó filmet készíteni – minden esély megvan tá, hogy a The Simsszel is egészen hasonló a cél. Vagy gondoljunk A Lego kalandra, mely ugyancsak ügyesen hassználta ki a figurában rejlő potenciált.

Történetről és főszereplőkről egyelőre nincs hír, de a rendezői és forgatókönyvírói feladatokat a hírek szerint az a Kate Herron kapta, akit olyan sorozatokról ismerhetünk, mint a Loki, a Napkelte vagy a Szexoktatás.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.