Film készül a The Sims számítógépes játékból

  • narancs.hu
  • 2024. március 21.

Mikrofilm

A producer maga Margot Robbie lesz.

Ki gondolta volna, hogy a plasztikbabákról szóló Barbie a múlt év legnagyobb durranása lesz az év legnagyobb bevételét aratva, amit ráadásul egy rakás Oscarra is jelöltek? A siker hatására a babákat birtokló játékgyártó cég, a Mattel 45 játékának jogait vásárolták meg, 14 közülük pedig már zöld utat is kapott a megfilmesítéshez, köztük olyanok, mint az Uno, a Polly Pocket vagy a Thomas, a gőzmozdony.

Nemcsak a gyerekjátékok reneszánsza indult azonban be, hanem mindenféle játéké, főleg, hogy a Barbie mellett az év másik nagy sikerét a Super Mario Bros. aratta. Hamarosan film készülhet például a The Sims című klasszikus életszimulációs játékból – ráadásul a Barbie főszereplője, Margot Robbie segítségével. A színésznő LuckyChap nevű produkciós cége már annak a mozinak az elkészültében is fontos szerepet játszott.

A The Sims minden idők egyik legnépszerűbb számítógépes játéka, a sorozat egyes darabjaiból 200 milliónál is többet értékesítettek. Maga a játék 2000-ben jelent meg, de előzménye, a nagyobb Sim-széria már 1989-ben beindult a SimCity című városépítő játékkal. A The Simset a Maxis fejlesztette és az Electronic Arts terjesztette; ez lényegében egy életszimulációs játék, melyben simeket, azaz játékembereket hozhattunk létre, akiknek otthont építhettünk, karriert tervezhettünk, gondoskodhattunk hobbijaikról, szokásaikról, étkezéseikről. Egy rakás kiegészítő jelent meg hozzú a House Partyn át a Vacationig. A sorozat immár a negyedik részénél tart, ami 2014-ben jelent meg, hamarosan pedig az ötödik epizód is elkészül, amely a hírek szerint ingyenesen elérhető lesz majd.

A The Sims-sorozat lényege épp az, hogy a valódi, hétköznapi életet utánozza annak minden nyűgével és bajával: a munkába járással, az idegesítő gyerekekkel, a házastársi veszekedésekkel, vagy épp a természetes szükségletekkel. A Barbie-babákkal azonban egészen hasonló papás-mamás játékot lehet játszani, és végül abból is sikerült egy szórakoztató, a nemi szerepeket megfricskázó filmet készíteni – minden esély megvan tá, hogy a The Simsszel is egészen hasonló a cél. Vagy gondoljunk A Lego kalandra, mely ugyancsak ügyesen hassználta ki a figurában rejlő potenciált.

Történetről és főszereplőkről egyelőre nincs hír, de a rendezői és forgatókönyvírói feladatokat a hírek szerint az a Kate Herron kapta, akit olyan sorozatokról ismerhetünk, mint a Loki, a Napkelte vagy a Szexoktatás.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?