Folytatódik a Prison Break – A szökés

  • narancs.hu
  • 2023. november 6.

Mikrofilm

Természetesen streamingre érkezik a spinoff, mely a 2005-ös eredeti show-t folytatja majd.

Úgy néz ki, az elmúlt évek elképesztő méretű sorozatboomja után lassan visszajutunk oda, ahonnan ez az egész elindult: a tévésorozatok reneszánszát beindító klasszikusok közül a Dextert és A törvény emberét már rehabilitálták, a Monk – A flúgos nyomozó épp a visszatérésen dolgozik, a Briliáns elmék jelenleg is rekordokat döntöget. És még az is lehet, hogy az X-Akták is folytatódik a jövőben. Mindezekhez csatlakozik most a Prison Break, azaz A szökés, amely a hírek szerint ugyancsak ismét képernyőre kerülhet.

A projekt egyelőre a korai, előkészítési fázisban jár. A forgatókönyvön az az Elgin James dolgozik, akit legtöbben a Kemény motorosok leágazásáról, a Mayans M.C.-ről ismerhetünk. Ehhez hasonlóan a készülő sorozat is egy spinoff-sorozat lesz, azaz várhatóan nem az eredeti műsor főhőseiről szól majd. Az itthon is sikerrel futó A szökés eredetileg 2005-2017 között ment Wentworth Miller és Dominic Purcell főszereplésével. Utóbbi karakterét egy olyan gyilkosságért ítélték el, amit nem ő követett el, ezért testvére kitervel egy mesteri tervet, hogyan szöktesse ki abból a börtönből, amit ő maga tervezett. Ennek érdekében pedig maga is elítéltnek áll.

Nem a mostani az első próbálkozás, amely megpróbálta továbbvinni a műsor sikerét. 2009-ben tévéfilm készült Prison Break: The Final Break címmel, 2006-ban pedig még mobiltelefonokra is készült egy spinoff Prison Break: Proof Of Innocence címmel. Ekkor egy évvel jártunk az iPhone-ok bemutatkozása előtt, így a mobilok nem úgy néztek ki, és nem is úgy viselkedtek, mint most. A Toyota mégis jó ötletnek tartott szponzorálni egy 26 „mobisode”-ból, azaz mobil-epizódból álló évadot, melynek részei mindössze kétpercesek voltak. A most készülő A szökés mindezeket figyelmen kívül hagyva az eredeti sorozatot igyekszik majd folytatni.

A műsor eredetileg a Hulu nevű streamingre készül, melynek tartalmai itthona  Disnex+-on érhetőek el.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk