Folytatódik a Szex és New York

  • narancs.hu
  • 2021. január 11.

Mikrofilm

Immár Samantha nélkül.

A kultikus sorozat 1998 és 2004 között, 6 évadon át futott, ezalatt 8 Golden Globe-ot és 4 Emmy-t nyert, 2 egész estés film és Carrie naplója címen egy prequel-sorozat született belőle. A legfrissebb hírek szerint az HBO kész feltámasztani a show-t. Ráadásul nem trilógiává szeretnék kibővíteni a játékfilmeket, hanem a klasszikus módon, tíz, félórás részekből álló új évaddal térnének vissza Carrie-ék. Az HBO Maxnak szüksége is van hasonló presztízssorozatokra: fél Hollywood kiakadt ugyanis azon, úgy akarnak felhasználókat gyűjtve a Netflix nyomába eredni, hogy a Warner Bros. stúdió moziba szánt filmjeit az alkotók beleegyezése nélkül teszik fel az online felületre. 

A legújabb évad az előzőekhez hasonlóan Carrie (Sarah Jessica Parker), Charlotte (Kristin Davis) és Miranda (Cynthia Nixon) kalandjait követné nyomon, akik ezúttal már nem a 30-as, hanem az 50-es nők még bonyolultabb életét élik a metropoliszban. Nem tér azonban vissza a Kim Cattrall által alakított Samantha, aki soha nem jött ki különösebben a poszterarcnak számító Sarah Jessica Parkerrel, és már a filmek iránt sem lelkesedett különösebben. Parker egy 2018-as interjújában persze tagadta a cicaharcot. Maga Cattrall így nyilatkozott 2017-ben: „Ez egy remek szerep. Egészen a legvégsőkig játszottam, sőt, még utána is egy kicsit és imádtam. Ezután viszont más színésznőnek kellene alakítania – talán csinálhatnának egy afroamerikai vagy egy spanyolajkú Samantha Jonest!

Az HBO sajtóközleményében nem tért ki arra, mit kezdenek majd a karakter hiányával, a Parker által Twitteren közzétett ízelítő szerint azonban az új évad címe, alcíme, esetleg beceneve „And just like that” lesz.

 

Figyelmébe ajánljuk

Meghalt Dario G

  • narancs.hu

Nemcsak a producer ment el, hanem egy szelet az 1990-es évekből is.