Horvát Lili filmje nyerte a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetségének (Fipresci) díját Varsóban

  • narancs.hu
  • 2020. október 19.

Mikrofilm

A filmet már több mint tízezren látták a hazai mozikban.

A 36. Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetsége (Fipresci) zsűrijének fődíját hozta el a korábban Velencében és Torontóban is sikerrel szereplő Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre.

Horvát Lili filmjében a valóság és képzelet csúszik össze egy szerelmes nő fejében. Márta, a negyvenéves idegsebész szerelmes lesz. Fényes amerikai karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy új életet kezdjen a férfival. Ám hiába vár a Szabadság híd pesti hídfőjénél: a férfi nem jelenik meg a randevún. Márta kétségbeesetten a keresésére indul, de amikor rátalál, élete szerelme azt állítja: sohasem látta őt azelőtt.

Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre (16) előzetes

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmben valóság és képzelet csúszik össze egy szerelmes nő fejében. Márta, a negyvenéves idegsebés...

A filmet már több mint tízezren látták a hazai mozikban, fesztiválkörútja vezető európai fesztiválokkal párhuzamosan Ázsiában és Amerikában folytatódik. A film női főszerepéért Stork Natasa nemrég az Antalyai Nemzetközi Filmfesztiválon a legjobb női főszerepért járó djíat kapta meg.

Stork Natasa kapta a legjobb színésznő díját az antalyai filmfesztiválon

A Nemzeti Filmintézet támogatásával készült romantikus dráma, a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre korábban nagy sikerrel mutatkozott be a velencei, majd a torontói filmfesztiválokon. Stork Natasa nyerte a legjobb színésznő díját Horvát Lili rendező Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmje főszerepéért szombat este az 57.

Figyelmébe ajánljuk