Idén is lesz magyar film a Berlinale programjában

  • narancs.hu
  • 2018. január 25.

Mikrofilm

Újabb siker.

Bogdán Árpád Genezis című második nagyjátékfilmje a 68. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál Panorama Special válogatásában lesz látható.

Számos színházi és filmes projektet követően Bogdán Árpád Boldog új élet című mozifilmjével 2007-ben debütált. Új filmje a bűn, a megtisztulás és az újjászületés drámája. A Genezis történetének középpontjában egy roma kisfiú áll, akinek gyerekkora drasztikusan véget ér, amikor egy brutális támadásban elveszíti a családját. A munkájába temetkező sikeres ügyvédnő felettese nyomására elvállalja a rasszista gyilkosságsorozat egyik vádlottjának védelmét. A nyomozás során megismerkedik az ügyben tanúként részt vevő kisfiúval, ez a találkozás pedig mindkettejük életét gyökeresen megváltoztatja.

false

 

Fotó: Magyar Nemzeti Filmalap

false

 

Fotó: Magyar Nemzeti Filmalap

A főszerepben Cseh Anna Mária, valamint Csordás Milán és Illési Enikő Anna amatőr színészek láthatóak. A film operatőre Dobos Tamás, zeneszerzője Víg Mihály, a vágó Politzer Péter volt.

A Filmalap közlése szerint a február közepi világpremiert követően a film április 12-től országszerte látható lesz a magyar mozikban, a hazai díszbemutató pedig a Titanic Filmfesztiválon lesz.

Figyelmébe ajánljuk