Jamie Lee Curtis a mátészalkai zsinagógának gyűjt

  • narancs.hu
  • 2021. június 6.

Mikrofilm

A Tony Curtis emlékmúzeum és kávézó megnyitóján vett részt. 

„Ma képviseltem a családomat a vadonatúj Tony Curtis emlékmúzem és kávézó megnyitóján Mátészalkán, ahonnan nagyszüleim, Helen és Emanuel Schwartz emigráltak” – írta Jamie Lee Curtis a Facebookon, amit a hvg.hu szúrt ki. A színésznő az édesapjáról szóló kiállítást tekintette meg a településen. 

„Ez csak egy utcányira van attól a zsinagógától, amelyben a családom oly régen imádkozott. Most üres, mivel a teljes zsidó lakosságot kiirtották, de az épület élő emléket állít azoknak, akik ott éltek és élnek ma is, és elköteleztem magam amellett, hogy a polgármesterrel együttműködve a helyi vállalati és magánközösségtől összegyűjtöm a szükséges pénzt, hogy felújítsuk és átalakítsuk ezt a rendkívüli épületet, hogy közösségi központként szolgáljon ünnepségek, a művészet és zene számára” – írta a színésznő a Facebookon. 

Jamie Lee Curtis Mátészalka és a Magyar Hollywood Tanács meghívására járt magánlátogatáson nagyapja szűlővárosában. Hanusi Péter polgármester köszöntőjében azt mondta, öröm számukra, hogy Curtis „édesapja lábnyomait és családi gyökereit” keresi a városban. 

 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Figyelmébe ajánljuk