Liza Minnellit senki sem kérdezte meg, hogy milyen legyen Renee Zellweger Judy Garlandként

  • Szabó Ádám
  • 2019. július 11.

Mikrofilm

A megkopott fényű egykori csillagnak pénzre volt szüksége.

Judy Garland életét számtalanszor feldolgozták már: könyv, tévéfilm, Broadway-darab és sorozat is készült már a témában, Rupert Goold Judy című életrajzi filmje tűnik azonban az eddigi legimpozánsabb vállalkozásnak. Az Óz, a csodák csodája sztárját ugyanis ezúttal Renee Zellweger alakítja már, aki a trailer alapján máris bejelentkezett második Oscarjáért a szereppel.

A film inkább Garland kései karrierjére koncentrál majd:

a sztori 1968-ban, a színésznő halála előtti évben kezdődik, amikor 5 héten át telt ház előtt játszott a londoni Talk of the Townban. A megkopott fényű egykori csillagnak pénzre volt szüksége, ugyanakkor nehezen viselte, hogy el kell szakadnia családjától – közben pedig összeszűrte a levet Mickey Deansszel, a románc pedig az ötödik házasságához vezetett.

Zellweger azt nyilatkozta, hogy erősen hisz abban, hogy a film segít új színben feltüntetni a színésznőt. Garland lánya, Liza Minnelli azonban nem túlzottan örül a filmnek. „Soha nem beszéltem vagy találkoztam Renée Zellwegerrel” – cáfolta meg a híreszteléseket, és leszögezte, semmi köze nincs a filmhez, így nem is adta áldását rá. Igaz, Hollywoodban mostanában nem szokás engedélyt kérni az örökösöktől: a Tolkien életéről készült biopic is a család ámen nélkül készült el.

A Judy szeptember végén érkezik a mozikba Amerikában, magyar bemutatóról egyelőre nincs hír.

Figyelmébe ajánljuk