Már előzetese is van a párizsi Bataclanban történt terrortámadásról szóló filmnek

  • narancs.hu
  • 2022. július 6.

Mikrofilm

A Locarnói Filmfesztiválon mutatják be.

Még 2019 nyarán derült ki, hogy mozifilm készül a 2015. november 13-i, 131 halálos áldozatot követelő párizsi iszlamista merényletsorozat egyik helyszínén, a Bataclan koncertteremben történtekről, illetve az egyik áldozat családjának a támadásokat követő hónapjairól. Most, alig néhány héttel a premier előtt a film első előzetese is megérkezett – írja a 24.hu.

A német Kilian Riedhof rendezésében készülő You Will Not Have My Hate (Csak azért sem gyűlöllek titeket) alapját Antoine Leiris könyve adta, amely a francia újságíró életének legszörnyűbb időszakát, feleségének a terrortámadásban való elvesztését és a merényletek utáni hónapokat dolgozza fel. A férfi a történteket követően egy, a gyilkosoknak címzett Facebook-poszttal vált világszerte ismertté, amiben így írt: „Péntek este elloptátok egy kivételes lény életét, életem szerelméét, a fiam édesanyjáét, de csak azért sem gyűlöllek titeket. Nem tudom, kik vagytok, és nem is akarom tudni. Halott lelkek vagytok.”

A férj szerepében Pierre Deladonchamps, a feleségében pedig Camélia Jordana lesz látható. A You Will Not Have My Hate az augusztusi 75. Locarnói Filmfesztiválon debütál majd, a hazai moziforgalmazásról egyelőre nincs hír.

2015. november 13-án Párizs több pontján terrortámadásokat hajtottak végre. A város különböző helyein, szinte egyidőben történtek robbantások és kezdődtek lövöldözések. A merényletekben összesen 131 ember vesztette életét, legtöbben a Bataclan nevű szórakozóhelyen, ahol a koncertterembe berontó terroristák túszokat is ejtettek. A párizsi terrortámadást az Iszlám Állam vállalta magára.

https://magyarnarancs.hu/kulpol/egy-kavehazban-kellett-volna-felrobbantanom-magamat-vallotta-a-parizsi-terrortamadasok-egyetlen-eletben-maradt-elkovetoje-247963

(Címlapképünkön a terrortámadás elkövetői közül egyedüliként életben maradt Salah Abdeslam 〈b〉)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk